Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να πιάσει τόπο η οργή και η δυσαρέσκεια

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης επισκέφτηκε χτες τη Σιβιτανίδειο Σχολή

Να μετατρέψει την οργή και τη δυσαρέσκεια του σε ψήφο ενίσχυσης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» κάλεσε, χτες, για άλλη μια φορά, το λαό ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Σιβιτανίδειο Σχολή, στην Καλλιθέα. Επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές είναι μια σημαντική πολιτική αναμέτρηση και ο λαός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση», υπογράμμισε αναφερόμενος στους συνδυασμούς του δικομματισμού και των αναχωμάτων του ότι διεκδικούν την ψήφο του λαού «αυτοί που γκρέμισαν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, που συμφωνούν σε όλες τις αντιλαϊκές στρατηγικές επιλογές, που θέλουν να μετατρέψουν τις νομαρχίες σε μακρύ χέρι του κράτους».

Ο υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» περιόδευσε χτες το πρωί στη Σιβιτανίδειο επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης και συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας Βασίλη Δημόπουλο. Μαζί τους ήταν και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Αγκαβανάκης, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της Καλλιθέας «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» και από την παράταξη του Ταύρου «Δημοκρατική Συνεργασία (Η Αλλαγή)». Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε και συζήτησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο και του παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η εκπαίδευση, αλλά και ειδικότερα η Σιβιτανίδειος.


Μιλώντας προς τους εκπαιδευτικούς, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι «όμηρος» στα χέρια εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που τη χρησιμοποιούν και στο μέλλον θα τη χρησιμοποιήσουν ακόμα πιο σκληρά, για τη μεγαλύτερη αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων. «Το ελληνικό κράτος έχει εισπράξει 1,7 τρισ. δραχμές από τον ελληνικό λαό, μέσα από φορολογία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τα δίνει σ' αυτήν. Δήμαρχοι και νομάρχες που ανήκουν είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ, είτε στο ΣΥΝ δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν. Προτιμούν με νέους φόρους, με επιχειρηματική δραστηριότητα, πουλώντας υπηρεσίες στους δημότες και αναπτύσσοντας συνεργασίες με το ιδιωτικό κεφάλαιο, να αναπτύξουν έργο», υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θ. Παφίλης.

Ο Βασίλης Δημόπουλος μίλησε για τη Σιβιτανίδειο Σχολή και παρουσίασε μια συγκεκριμένη διάσταση για την εξέλιξη που έχει η εκπαίδευση στο Δήμο Καλλιθέας, μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές συνοικίες. Ο Β. Δημόπουλος επισήμανε: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη διαρροή των μαθητών από τα λύκεια της Καλλιθέας, στις τεχνικές σχολές της Σιβιτανιδείου». Είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ανέφερε ο ίδιος, με σοβαρές προεκτάσεις, «που ανάγεται στο ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ουσιαστικά αντιμεταρρύθμισης, και οδηγεί όλο και περισσότερα παιδιά από την κλασική, βασική εκπαίδευση του λυκείου, στις τεχνικές σχολές. Με αποτέλεσμα να παράγουμε τελικά απασχολήσιμους εργαζόμενους για το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ