Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Οχτώβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8390

Το κριτήριο της ψήφου στις τοπικές εκλογές

Η ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει και μετέχει το ΚΚΕ, αποτελεί σοβαρή επένδυση για το αύριο, με εγγυημένο κέρδος.

Αποτελεί στοιχείο χειραφέτησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, άρα είναι ψήφος πραγματικής, υπολογίσιμης πίεσης και αποτελεσματικότερης αντίστασης.

Οι εκλεγμένοι θα έχουν ελεύθερα τα χέρια από δεσμεύσεις, θα αντισταθούν και θα διεκδικήσουν, όχι με χειροφιλήματα και παρακάλια, που δεν οδηγούν πουθενά, πέρα από μια ρουσφετολογία για λίγους, αλλά με τη δύναμη του δίκαιου του λαού, με τη δύναμη της οργάνωσης της λαϊκής πρωτοβουλίας και αυτενέργειας. Το ζητούμενο δεν είναι οι ενεργοί πολίτες που ακολουθούν μοιρολατρικά το δικομματισμό, αλλά οι ενεργοί πολίτες που αντιστέκονται στους ευρωκοινοτικούς και ελληνικούς μονόδρομους.

Εκφράζει συσπείρωση που διαπνέεται από το πνεύμα της χειραφέτησης από τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια, δηλαδή από αντιλαϊκές επιλογές που αφορούν στην εργασία, στο εισόδημα, στα δικαιώματα των εργαζομένων, στον πόλεμο στην περιοχή. Χειραφέτηση που θα καλλιεργήσει καλύτερους όρους πάλης στο τοπικό επίπεδο, ζήτημα μεγάλης σημασίας για την επόμενη μέρα και το αύριο.

Το ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί ως τώρα σε όλες τις πολιτικές του εκτιμήσεις και προβλέψεις για το πού πάει η κατάσταση.

(Η συνέχεια του άρθρου στις ΣΕΛΙΔΕΣ 2-3)


ΑΡΘΡΟ της
Αλέκας ΠΑΠΑΡΗΓΑ , ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
ΨΗΦΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ και υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων

Να φτάσουμε παντού με τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στο χέρι

Ολοι στη μάχη! Με τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μας στο χέρι να φτάσουμε παντού, σε όλα τα σπίτια σε όλους τους χώρους δουλιάς! Μια μόλις βδομάδα πριν την Κυριακή της κάλπης και γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι η μόνη επιλογή - εγγύηση για το σήμερα και το αύριο είναι η μαζική καταψήφιση των συνδυασμών, που στηρίζονται είτε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ σε συνεργασία, είτε από τη ΝΔ, αφού όλοι τους υπηρέτησαν πιστά και στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική.

Η λαϊκή ψήφος στις 13 Οκτώβρη μπορεί και πρέπει να δοθεί με πείσμα και αποφασιστικότητα μαζικά στα ενωτικά ψηφοδέλτια, που στηρίζει το ΚΚΕ, σε αρκετές περιπτώσεις σε συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, τη Δημοκρατική Περιφερειακή Ενωση, την ΕΔΗΚ, τους Οικολόγους και άλλες αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Η ψήφος καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η ψήφος υπέρ των αγωνιστικών συνδυασμών θα δώσει δύναμη στο λαό να αντιμετωπίσει τα νέα αντιλαϊκά πακέτα που έρχονται σε βάρος του, να αντιμετωπίσει τους νέους αντιδραστικούς σχεδιασμούς σε όλα τα μέτωπα.


«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Για να δυναμώσει η φωνή του λαού

Ο «Ριζοσπάστης» μιλά με τον Θανάση Παφίλη, υποψήφιο υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά, τον Ηλία Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας και την Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια νομάρχη Πειραιά, για τα πραγματικά και κρίσιμα ερωτήματα που βάζουν οι κάλπες μπροστά στους εργαζόμενους και την επιτακτική ανάγκη τα αποτελέσματα των εκλογών, να δυναμώσουν τη φωνή του λαού


ΣΕΛ.  10   -   11

Τηλέφωνα εκλογικών αναγκών

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκλογές, μπορείτε να παίρνετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Εκλογικό Κέντρο «Συμπαράταξης»: 010-3314.552.

Εκλογικό Κέντρο ΝΑΣ: 010-3610.109.

ΚΟΑ: 010-5282.516



Ολοι οι δήμαρχοι και νομάρχες στο «Ρ»

Στο σημερινό «Ριζοσπάστη» δημοσιεύονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα


ΣΕΛ.  6   -   9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ