Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ποσόστωση δυσκόλεψε τις παρατάξεις

Σημαντικές δυσκολίες συνάντησαν οι συνδυασμοί στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, καθώς για πρώτη φορά φέτος το 1/3 των υποψηφίων τους έπρεπε να είναι γυναίκες. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στην επαρχία, όπου - σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), Π. Κουκουλόπουλο - υπήρξαν περιπτώσεις συμπλήρωσης ψηφοδελτίων στο παρά πέντε και μεμονωμένες περιπτώσεις ανακήρυξης συνδυασμών που τυπικά είναι παράνομοι.

Η ύπαρξη τέτοιων περιπτώσεων οδήγησε τον γραμματέα της ΚΕΔΚΕ, Απ. Κοιμήση, σε χτεσινή συνέντευξη του συλλογικού οργάνου, να διαπιστώσει ότι «οι εκλογές αυτές θα κληθούν στα εκλογοδικεία». Διαπίστωση που δε συμμερίστηκε ο Π. Κουκουλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι επικείμενες «θα είναι από τις ομαλότερες εκλογές». Πάντως, θυμίζουμε πως με απόφαση του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη, τα Πρωτοδικεία κλήθηκαν να ανακηρύξουν τους συνδυασμούς και πριν από την 28η Σεπτέμβρη - όπως ορίζει ο νόμος - στερώντας έτσι το δικαίωμα από τις παρατάξεις να προχωρήσουν σε ενστάσεις έναντι άλλων συνδυασμών ή να συμπληρώσουν τα δικά τους ψηφοδέλτια με τα δικαιολογητικά που για διάφορους λόγους μπορεί να έλειπαν.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΚΕ, οι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές ξεπερνούν τους 120.000, εκ των οποίων οι τουλάχιστον 40.000 είναι γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ