Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συμπαράταξη για ρήξη και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
  • Με αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των εκλογών η παράταξη παρουσίασε χτες το ψηφοδέλτιό της
  • Γ. Ρόκος: Καλούμε τους πολίτες να δυναμώσουν τη συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις γι' αυτά που μας ανήκουν

Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ (στην ένθετη φωτο, ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Ρόκος)

Motion Team

Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ (στην ένθετη φωτο, ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γ. Ρόκος)
Ενισχύοντας και εκλογικά τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΝΑΣΥ), στηρίζουμε την προσπάθεια για Νομαρχία αγωνιστική και διεκδικητική, για Θεσσαλονίκη της ανάπτυξης, της ειρήνης, του πολιτισμού. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣΥ, στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, που έγινε χθες το μεσημέρι στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον». Κάλεσε όλους όσοι συσπειρώνονται γύρω από αυτή τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμπαράταξη να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε στις 13 του Οκτώβρη η ΝΑΣΥ να εκφράσει τη διάθεση του λαού της Θεσσαλονίκης για ρήξη με την πολιτική, που θέλει την Αυτοδιοίκηση διαχειριστή των επιλογών της κεντρικής εξουσίας και της ΕΕ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε. Ολοι εμείς στη ΝΑΣΥ έχουμε συναντηθεί στους αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων για την κοινωνική ασφάλιση, τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Συνεχίσαμε το διάλογο, διευρύναμε τις συζητήσεις με ανθρώπους που δεν ανήκουν σε πολιτικά κόμματα, όμως είναι παράγοντες στη δράση. Ηρθε λοιπόν η ώρα, αυτές οι δυνάμεις να δώσουν μια γροθιά στο σύστημα, να συστρατευθούν σε μια μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική», σημείωσε ο Γιώργος Ρόκος.


Motion Team

Αναφερόμενος στη μορφή της εκλογικής αντιπαράθεσης που επιχειρούν να επιβάλουν οι εκλεκτοί του δικομματισμού ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν ακολουθούμε τον πόλεμο της γιγαντοαφίσας. Επί 8 μήνες ακολουθήσαμε την καθημερινή, ανοιχτή επαφή με τον κόσμο. Αυτή την τακτική θα συνεχίσουμε και τις τελευταίες 15 μέρες, μέχρι τις εκλογές. Δυστυχώς ζούμε σήμερα το γνωστό στημένο δικομματικό παιχνίδι: από τη μία οι προσωπικές επιθέσεις και από την άλλη η απουσία από τη συζήτηση».

Σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη της ΝΑΣΥ προσπάθησαν να φέρουν στο επίκεντρο της συζήτησης και της αντιπαράθεσης τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του νομού. «Την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη του νομού, τον αγώνα για να μην καταστρέφεται το περιβάλλον, την αντίσταση ώστε η παιδεία και η υγεία να μην μετατραπούν σε εμπορεύματα και την ανάγκη τα έργα υποδομής να υλοποιηθούν έτσι ώστε να εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών».

Και ο Γ. Ρόκος κατέληξε: «Τώρα καλούμε τους πολίτες να τιμωρήσουν τους δύο μεγάλους, να τους "κοντύνουν". Να δυναμώσουν τη μόνη συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Να υπάρχουν πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση στις αντιλαϊκές επιλογές, να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις γι' αυτά που μας ανήκουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Μπορεί η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια που συναντάμε καθημερινά να μετατραπεί σε ψήφο στη ΝΑΣΥ, με στόχο να συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές, ακόμη πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά».

Ο Μιχ. Σπυριδάκης


Motion Team

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μιχάλης Σπυριδάκης και ο Μιχάλης Λιάκος. Οι δύο υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ που ο καθένας ξεχωριστά, στο παρελθόν, υπηρέτησαν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από άλλο πολιτικό μετερίζι. Σήμερα μέσα από τη ΝΑΣΥ, απευθύνουν κάλεσμα συσπείρωσης όλων των πολιτών και καταδίκης του δικομματισμού, που με τις επιλογές του οδήγησε στην απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και στην απώλεια των λαϊκών της χαρακτηριστικών.

Ο Μιχάλης Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, είπε: «Η πρωτοβουλία που πήραμε για τη συγκρότηση της ΝΑΣΥ, ήταν μια πράξη σοβαρής πολιτικής σημασίας. Η δημιουργία της πηγάζει από την ανάγκη να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις που επιβάλει η εσωτερική, αλλά και η διεθνής κατάσταση. Θα έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες για το λαό μας. Ο λαός έχει πάρει είδηση το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του, σε βάρος των συμφερόντων του, σε βάρος του μέλλοντός του. Και θα ενισχύσει τη ΝΑΣΥ, θα την κάνει ουσιαστική δύναμη στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να μπαίνουμε εμπόδιο - φρένο στην κατηφόρα, η οποία έχει χαραχτεί από τους υψηλούς ξένους προστάτες. Δεν τελειώνουμε στις 13 ή στις 20 Οκτώβρη. Πάμε πάρα πολύ μακριά. Αυτό απαιτούνε τα προβλήματα. Θα βρεθούμε μπροστάρηδες στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού».

Ο Μιχ. Λιάκος

Ο Μιχάλης Λιάκος, γιατρός και πρώην αντινομάρχης Υγείας, που πρωτοεκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος το 1994 με την παράταξη που στήριζε το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απαξιώθηκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που το 1998 δεν ήμουν εκ νέου υποψήφιος. Διότι δεν μπορώ να κοροϊδεύω τον πολίτη της Θεσσαλονίκης». Σήμερα όμως, μέσα από τη συμμετοχή του στη ΝΑΣΥ, δηλώνει ότι αυτή η απαξιωτική πορεία μπορεί να σταματήσει. Και αυτό μπορεί να γίνει αν «η ΝΑΣΥ αποκτήσει μια ισχυρή παρουσία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Θα μπορούμε να δράσουμε ως εργαλείο πίεσης για να αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση το ρόλο της. Γι' αυτό λέμε άλλη μια φορά πως πρέπει ο πολίτης της Θεσσαλονίκης να ξεπεράσει όποιες δεσμεύσεις - πολιτικές ομηρίες και να δώσει μήνυμα τιμωρώντας πολιτικά αυτούς τους οποίους κάθε μέρα κριτικάρει και μάλιστα σκληρά. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ