Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΝΙΩΝ
Χτες παραδόθηκαν θρανία και καρέκλες!

Σε άδειες αίθουσες, χωρίς θρανία και καρέκλες έκαναν μάθημα οι μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, μέχρι χτες το πρωί, όπου και παραδόθηκε στο σχολείο ο εξοπλισμός και βέβαια όχι ολόκληρος, αφού πίνακες για να γίνει το μάθημα δεν υπάρχουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και σε αίθουσες γυμναστικής, υποδοχής αλλοδαπών, αποθήκες, βιβλιοθήκες, ενώ τα παράθυρα του ορόφου είναι τόσο χαμηλά που γίνονται επικίνδυνα για τους μικρούς μαθητές.

Ο δρόμος πρόσβασης του σχολείου δεν έχει ακόμα διανοιχτεί. Οι χώροι δεν επαρκούν για ένα 12θέσιο Δημοτικό και 2θέσιο νηπιαγωγείο. Επίσης λείπουν οι τάξεις ένταξης του λεγόμενου «ολοήμερου σχολείου», για την ακρίβεια παιδοφυλακτηρίου, όμως ούτε και για αυτό έχει προβλεφτεί χώρος.

Για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή και δασκάλου του σχολείου Σταύρου Ζώη. «Είναι ήδη 17 του Σεπτέμβρη και μόλις παραλάβαμε τα θρανία και τις καρέκλες, όχι όμως και τους πίνακες. Το κτίριο είναι νεόδμητο και μας παραδόθηκε η χρήση του μόλις στις 3 του Σεπτέμβρη χωρίς ΔΕΗ και ΟΤΕ που πέρασε μια βδομάδα για να συνδεθούν. Επρεπε επίσης να γίνει η μεταφορά του αρχείου και της όποιας κινητής περιουσίας του σχολείου, που έγινε τελικά με δαπάνη του Συλλόγου Γονέων. Σήμερα στην εκφόρτωση υπήρξε ιδιαίτερη πίεση, δεδομένου ότι την ίδια ώρα είχαμε και την προσέλευση των μαθητών με πιθανότητα τραυματισμού τους».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το 19ο Δημοτικό Σχολείο δεν είναι το μόνο σχολείο που αντιμετωπίζει προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις. Για τα περισσότερα σχολεία του νομού αλλά και όλης της Κρήτης ισχύει το ίδιο. Αναδεικνύεται έτσι η υποκρισία του υπουργείου, που δήθεν λύνει τα προβλήματα της σχολικής στέγης αλλά η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης καλά κρατεί. Ταυτόχρονα όμως, αναδεικνύεται και η ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι γονείς να συνειδητοποιήσουν ότι οι ριζικές αλλαγές και στην Παιδεία, απαιτούν το μαζικό συντονισμένο λαϊκό αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ