Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδικούν δυναμικά σχολική στέγη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης
Οι μικροί μαθητές βγήκαν στο δρόμο, αγωνιστικά, και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση: «Θέλουμε σχολεία, φτάνει πια η κοροϊδία», «Θέλουμε σχολεία, βιβλία και θρανία». Οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας στις 11 Σεπτέμβρη, για «πλήρες μάθημα από αύριο», δεν αφορούσαν τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη, ούτε άλλωστε και τους συμμαθητές τους του 26ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Ομως η επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης καταρρέει όταν βλέπεις τους μαθητές μαζί με τους γονείς τους να διαδηλώνουν απαιτώντας το αυτονόητο. Δηλαδή αίθουσες για να κάνουν μάθημα, σύγχρονα διδακτήρια για να μην κινδυνεύει η ζωή τους μέσα στα επικίνδυνα σχολεία και φυσικά δασκάλους.

Χτες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη, συνεχίζοντας την αποχή από τα μαθήματα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Μαζί με τους γονείς τους απαίτησαν από τη Νομαρχία να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή της για κατασκευή διθέσιου προκάτ νηπιαγωγείου, ώστε να αντιμετωπιστεί έστω προσωρινά η έλλειψη αιθουσών. Ο υπεύθυνος αντινομάρχης δεσμεύτηκε ότι μετά από 10 ημέρες θα γίνει η θεμελίωση του έργου. Οι γονείς περιμένουν την υλοποίηση της νέας δέσμευσης. Ομως επιφυλάσσονται με νέες κινητοποιήσεις, αφού ήδη είδαν μια φορά τις δεσμεύσεις να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.

Παράλληλα ζητούν από τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Χορτιάτη να επισπεύσουν τη διαδικασία χαρακτηρισμού του οικοπέδου που απαιτείται ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ