Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις εργαζομένων - συνταξιούχων

Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του Κόμματος για το νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά και για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης

Το νέο κύμα ακρίβειας που πλήττει βάναυσα τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα, και το οποίο συνδαυλίζει η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του Κόμματος Ορ. Κολοζώφ, Αντ. Σκυλλάκος, Αγγ. Τζέκης και Τ. Τσιόγκας, με Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ζητούν να μάθουν ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να ικανοποιηθούν οι δίκαιες απαιτήσεις των εργαζομένων. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το ακόλουθο:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στα πλατιά λαϊκά στρώματα η στάση της κυβέρνησης η οποία, από τη μια πλευρά καλεί το λαό να κάνει μποϊκοτάζ (!) προκειμένου να "αντιμετωπιστεί" το κύμα ακρίβειας που σαρώνει ήδη την αγορά, καθώς και τις επερχόμενες αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες που προαναγγέλλονται για το Σεπτέμβρη, ενώ από την άλλη προεξοφλεί ότι θα συνεχιστεί η "σφικτή" εισοδηματική πολιτική και το 2003.

Αυτή η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της που εξασφαλίζει νέα κέρδη στο κεφάλαιο και εντείνει τη φτώχεια στο λαό. Η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο του ανταγωνισμού της "ελεύθερης αγοράς" επειδή υποτίθεται ότι θα επιφέρει και μείωση των τιμών, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Την ίδια ώρα και ενώ ο πληθωρισμός αυξάνει ακριβώς εξαιτίας της αύξησης των τιμών (οι οποίες μάλιστα θα αυξηθούν και άλλο εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αύξησης του ΦΠΑ, των αυξήσεων στα τέλη κυκλοφορίας κτλ.) το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ.ά. "ανακαλύπτουν" ότι οι μεγάλες (!) αυξήσεις στους μισθούς και και στις συντάξεις προκαλούν πληθωριστικές πιέσεις και συνεπώς η εισοδηματική πολιτική πρέπει να συγκρατηθεί...

Πρόκειται για μια πραγματική πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τους πενιχρούς μισθούς, ενώ με το μόχθο τους αυξάνουν διαρκώς τον παραγόμενο πλούτο της χώρας, τον οποίο - στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής - καρπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ικανοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και συνταξιούχων που ζητούν ουσιαστικό έλεγχο και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να μην υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ.), οι αμοιβές να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες, να τους επιστραφεί μέρος έστω των εισοδηματικών απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια και να μειωθεί - αντί να αυξηθεί - η έμμεση φορολογία;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ