Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακόμα να δουν το περίφημο νοσοκομειακό επίδομα

Ούτε «δραχμή» δεν έχουν πάρει ακόμα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) του Ιδρύματος «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη από το νοσοκομειακό επίδομα που δικαιούνται από τις αρχές του χρόνου. Το Σεπτέμβρη του 2001 και με καθυστέρηση πολλών μηνών, η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία με την πλειοψηφία της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) - πραγματική κοροϊδία για τους υγειονομικούς, αφού προέβλεπε μηδαμινές αυξήσεις, μόνο στο νοσοκομειακό επίδομα και αυτό σε δύο δόσεις το 2002 και την επέκτασή του σε ορισμένα Ιδρύματα Πρόνοιας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση υπογράφηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις αρχές Ιούλη του 2002, και ακόμα οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και Ιδρύματα Πρόνοιας δεν έχουν πάρει τα αναδρομικά που τους οφείλονται, αλλά ούτε και έχει ενταχθεί το επίδομα στο μισθό τους.

Στην περίπτωση του ΚΕΠΕΠ «Αγιος Δημήτριος», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοί του, οφείλονται στον καθένα τους αναδρομικά από τις αρχές του 2002 που φτάνουν περίπου τα 1.200 ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής «δεν έχουν πάρει φράγκο». Το αστείο δε, της υπόθεσης είναι ότι από τους υπευθύνους του Ιδρύματος ενημερώνονται πως το νοσοκομειακό επίδομα δεν καταβάλλεται γιατί τα κονδύλια δεν είναι δυνατόν να διατεθούν αφού οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας απουσιάζουν με τις καλοκαιρινές τους άδειες. Κοροϊδία με πατέντα δηλαδή!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ