Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
«Σεκιουριτάδες ανακριτές»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Στα πλαίσια της διαβόητης «μεταρρύθμισης του ΕΣΥ», που προσπάθησε να επιβάλλει ο πρώην υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος - αλήθεια, τι κάνει αυτή η ψυχή; Αφαντος - η φύλαξη και η περιφρούρηση των εισόδων αρκετών νοσοκομείων, ιδίως της επαρχίας, ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρίες «σεκιούριτι». Εκτοτε η ελεύθερη είσοδος πολιτών σε πολλά νοσοκομεία κατέστη πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Για να περάσει κάποιος την πύλη ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου - είτε επειδή ασθενεί ο ίδιος, είτε για να επισκεφτεί συγγενή, ή φίλο του - είναι αναγκασμένος να υποστεί «ανάκριση» από τον αγριεμένο «σεκιουριτά».

- Πού πας; Ποιόν ζητάς; Τι πρόβλημα έχεις; Από τι πάσχει ο ασθενής σου; Αυτά είναι μερικά από τα «ανακριτικά» ερωτήματα που δέχεσαι στην πύλη κι αν δεν απαντήσεις «πειστικά» στην «ανάκριση» δεν πρόκειται να σου επιτραπεί να εισέλθεις στο χώρο του εφημερεύοντος νοσοκομείου!

Και ρωτάμε - τα ερωτήματα και προς τον αρμόδιο εισαγγελέα - εμείς: Ποιος «σεκιουριτάς», ποιος διοικητής νοσοκομείου, ποιος πρόεδρος ΠεΣΥ και ποιος υπουργός Υγείας έχει το δικαίωμα ν' απαγορεύει την πρόσβαση Ελλήνων πολιτών σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, εφαρμόζοντας «ανακριτικές» μεθόδους, που δε σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπολογίζουν ούτε το ιατρικό απόρρητο;


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org