Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πρώην στρατόπεδο «Τσιρογιάννη» το δημαρχείο

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την τσιμεντοποίηση και του τελευταίου ελεύθερου χώρου στη Θεσσαλονίκη. Χτες, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, υπέγραψε τη διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του νέου δημαρχιακού μεγάρου στο πρώην στρατόπεδο «Τσιρογιάννη» (δίπλα στο Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο). Μάλιστα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί με απόφασή του διατίθεται από την κυβέρνηση το ποσό των 10 δισ. δρχ. (από τα 16 δισ. που απαιτούνται). Ο Β. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε επίσης πως η μέρα αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη της ζωής του. Κι αυτό γιατί επιτέλους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1869, θα αποκτήσει σε περίπου τρία χρόνια το δικό του δημαρχιακό μέγαρο.

Σχολιάζοντας τις ευχαριστίες του δημάρχου προς τον πρωθυπουργό, ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», είπε: «Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι είμαστε η μοναδική φωνή αντιπολίτευσης μέσα στο δήμο». Και αναρωτήθηκε, «γιατί οι κύριοι Σ. Βούγιας και Β. Παπαγεωργόπουλος είναι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια;».

Για την ουσία του θέματος, ο Α. Σαχίνης επανέλαβε τη θέση της παράταξης πως το νέο δημαρχείο θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του Γ' Σώματος Στρατού, που δυστυχώς παραχωρείται για να εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, όπου ήδη ετοιμάζονται να τοποθετηθούν οι 400 «ράμπο».

«Δε χρειάζεται στρατός μέσα στην πόλη. Με δεδομένα τα τρομοκρατικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Γ. Μπουτάρης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Η διακήρυξη για την ανέγερση του δημαρχείου, θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2002. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της επιλογής του αναδόχου, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου και οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Φλεβάρη ή Μάρτη του 2003. Από εκεί και μετά θα χρειαστούν περίπου 30 μήνες για την κατασκευή του δημαρχείου και του υπόγειου πάρκιν αυτοκινήτων δυναμικότητας 1.000 θέσεων. Ο δομημένος χώρος θα είναι 14.500 τετραγωνικά μέτρα υπέργεια και 37.000 τ.μ. υπόγεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ