Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Πλατιά κοινωνικο - πολιτική συμπαράταξη νίκης!

Τα πρώτα 120 ονόματα υποψήφιων δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο Αγάπιος Σαχίνης, τονίζοντας ότι «μαζί με τους 114 που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Παράταξης, έχετε στα μάτια σας τη φωτογραφία της πόλης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης
Τα πρώτα 46 από τα συνολικά 58 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», καθώς και τους 75 πρώτους υποψήφιους για τα πέντε Διαμερισματικά Συμβούλια παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε, επίσης, η συστράτευση και τριών νέων προσώπων στην προσπάθεια για τη δημιουργία της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής συμπαράταξης που διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική - διεκδικητική με ενεργά συμμέτοχους τους πολίτες.

Ο Τάκης Κουλάνδρου πρώην δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε τη στήριξή του στην προσπάθεια της παράταξης. Στο συνδυασμό και ως υποψήφιοι θα συμμετάσχουν επίσης η Βάσω Τερκενλή δικηγόρος και γνωστή επιχειρηματίας, και ο Ηρακλής Δούκας που αρχικά είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος.

«Με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους 114 που έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Παράταξης, -θέλω να τους θεωρείτε ως εν δυνάμει ψηφοδέλτιο- έχετε στα μάτια σας τη φωτογραφία της πόλης μας. Η παρέα μεγάλωσε, δυνάμωσε, πάτησε γερά στα πόδια της. Και να είστε βέβαιοι ότι πάει πολύ μακρύτερα από τις δημοτικές εκλογές. Επίσης, να είστε βέβαιοι πως έως και την τελική ανακήρυξη των ονομάτων, θα ακούσετε πολύ σημαντικά ονόματα τα οποία στηρίζουν την προσπάθειά μας και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Και εμείς αυτή την ιστορία δεν την προσπερνάμε. Την τιμούμε και την υπερασπιζόμαστε», σημείωσε ο Αγάπιος Σαχίνης.

Παρουσίασε τις θέσεις της Παράταξης «για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση που δε θα βολεύεται σε μια διαχειριστικού τύπου αντίληψη όπως αυτή επιβάλλεται σήμερα σαν μοντέλο στη χώρα μας». Αλλά «θα είναι μια ΤΑ που θα προχωρά σε ρήξεις, που δε θα θεωρεί πως δεν την αφορούν οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των εργοστασίων, αν ο μαϊμουδισμός βαφτίζεται πολιτισμός, αν τα συμφέροντα είναι αυτά που επιχειρούν να προσδιορίσουν τη λειτουργία της». Μια ΤΑ «με το δημότη συμμέτοχο και συνεργό στη δράση της και όχι στο ψυγείο, παροπλισμένο, απλό παρατηρητή».

Στο προεδρείο για τη συνέντευξη Τύπου η Ολγα Καΐκα, ο Αγάπιος Σαχίνης, ο Χρήστος Μπάλτος, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Μπουτάρης

Motion Team

Στο προεδρείο για τη συνέντευξη Τύπου η Ολγα Καΐκα, ο Αγάπιος Σαχίνης, ο Χρήστος Μπάλτος, ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Μπουτάρης
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που ξεκίνησε με τη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και καθημερινά αγκαλιάζεται ολοένα και από περισσότερους, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε: «Σε αυτό τον κοινό βηματισμό υπάρχει: Πολυχρωμία. Είναι αυτή που αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε γιατί είμαστε ενάντια στο γκρίζο. Πολυφωνία. Γιατί είναι παραγωγική και γόνιμη. Θέληση. Για γνωρίζουμε τι χρειάζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τι έχουν ανάγκες οι πολίτες, οι δημότες και είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε σε δυσκολίες και εμπόδια».

Πλούσιος απολογισμός δράσης

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο έως και το πρώτο εξάμηνο του 2002. Παρά το γεγονός ότι εκπροσωπείται μόνο από τον Αγ. Σαχίνη κατάφερε να γίνει η φωνή υπεράσπισης για τα δικαιώματα των δημοτών, να συμβάλει με τη σταθερή και συνεχή δράση της στην επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων, να είναι φάρος αντίστασης στη μετατροπή της πόλης σε παζάρι των μεγάλων συμφερόντων, στη μετατροπή της σε «ψευδο-ανώνυμες» εταιρίες (Λιμάνι, ΔΕΘ, ΕΥΑΘ, κλπ).

Επικέντρωσε όμως την αναφορά του στις παρεμβάσεις του Αγ. Σαχίνη στο ζήτημα αναβάθμισης της λειτουργίας των Διαμερισματικών Συμβουλίων. Σε σύνολο 215 παρεμβάσεων, οι 40 αφορούσαν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών επιχειρήσεων και των διαμερισματικών συμβουλίων. «Είναι δείγμα του πώς σκέφτεται η Παράταξη. Η δημοτική αρχή είναι υπόθεση όλων μας. Επομένως, η πρόταση για την ουσιαστική αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων έχει αυτή ακριβώς την έννοια», είπε ο Γ. Μπουτάρης και συνέχισε: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλωνίζουν στην πόλη. Ολα γίνονται ερήμην των πολιτών. Την τετραετία αυτή, διεκδικούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα ακούμε τη φωνή των πολιτών -όχι θα διοικούμε την πόλη- και θα τη μεταφέρουμε πια σε πράξεις».

Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση των 46 από τα 58 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Motion Team

Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση των 46 από τα 58 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
«Εμείς την ΤΑ τη θεωρούμε σαν άπαρτο λαϊκό φρούριο, εργαστήρι κοινωνικότητας, δημιουργίας και αλληλεγγύης μόνιμο και ασυμβίβαστο τοποτηρητή λαϊκών, ηθικών, κοινωνικών και πολιτικών αξιών. Γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ», είπε ο Χρήστος Μπάλτος μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ..

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, στελέχη της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης. Επίσης, ο Θανάσης Γιαννούσης, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βετεράνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Ρόκος υποψήφιος νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΝΑΣΥ), ο Δημήτρης Λαλέας ταγματάρχης εν αποστρατεία, πρώην διοικητής στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο Στρατόπεδο «Κόδρα», καθώς και πλήθος ακόμη ανθρώπων που έχουν διακριθεί στο στίβο της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής.

Το ψηφοδέλτιο

Αμανατίδου Ελισάβετ ποιήτρια - συγγραφέας, Αργυρούδη Ανθή μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ψυχολογικού ΑΠΘ, Βαρβαρίγου Γιώτα εκπαιδευτικός - μέλος του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ, Γεωργάκας Παναγιώτης νευρολόγος - ψυχίατρος υπεύθυνος Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών, Γρηγοράς Γρηγόρης δημοσιογράφος - διαφημιστής, Διαμαντόπουλος Γιάννης γιατρός, Δούκας Ηρακλής διακοσμητής - σκηνοθέτης, Δρούτσας Κώστας πρόεδρος ΙΝΚΑ - πολιτικός μηχανικός, Ζαχαροπούλου Χριστίνα θεατρικός παραγωγός - Σύμβουλος του Α΄ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης (εκλεγμένη με το συνδυασμό Σ.Βούγια), Ζώκας Νίκος ηλεκτρολόγος μηχανικός - Γραμματέας Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης, Καζεπίδης Στέλιος μέλος ΔΣ Τοπικής Ενωσης Κεντρικής Μακεδονίας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Καϊκα Ολγα δημοσιογράφος, Καρκάρη - Ασβεστοπούλου Ειρήνη οικιακά, Κοσμίδης Γιάννης γεωπόνος - διευθυντής Μακεδονίας Θράκης ΟΣΔΔΕΜ, Κρουστάλης Θανάσης εκπαιδευτικός - πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ και μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Κυριακίδης Θόδωρος ΓΓ ΕΚΘ, Κωνσταντινίδης Μιχάλης φοιτητής Νομικής - μέλος γραμματείας Δημοκρατικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινίδης Λευτέρης ορθοδοντικός - πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Κώστας πρόεδρος Επιπλοποιών - μέλος ΔΣ Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και ΟΒΣΘ, Μαρμαρίδου Ελίνα μεταφράστρια, Μασουρίδης Ηλίας μαιευτήρας - γυναικολόγος, Ματζιώρης Βασίλης δικηγόρος, Μήτσιου Αλέξανδρος συγγραφέας - ερευνητής ΑΠΘ, Μουρατίδης Ερμής σκηνοθέτης - συγγραφέας, Μπάμπας Λάζαρος πτυχιούχος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Σερρών, Μπουτάρης Γιάννης επιχειρηματίας, Μωυσίδης Κώστας οικονομολόγος, Νίκου Μενέλαος ταξιδιωτικός πράκτορας, Ξανθούλη Ιωάννα ιδιωτική υπάλληλος, Ξεφτέρης Αστέριος δημοσιογράφος, Παζαρέντζου Νίκη ηθοποιός - δημοσιογράφος, Πανταζή Δέσποινα σκηνοθέτης - παραγωγός, Παπαδόπουλος Κώστας μέλος ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παπαδοπούλου Αννα νοσηλεύτρια, Πέλιος Φιλώτας βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ, Ραΐζη Ηλέκτρα καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας - μέλος Αντιπολεμικής Επιτροπής, Σακελλαρίου Μαρία πτυχιούχος Αγγλικής φιλολογίας - βιβλιοθηκονόμος ΑΠΘ, Σιώκη Αριστέα ιδιωτική υπάλληλος, Τεμεκενίδης Γιώργος φιλόλογος - λυκειάρχης, Τερκενλή Βάσω δικηγόρος - επιχειρηματίας, Τσιλιγκιρίδης Γιώργος πανεπιστημιακός, Φουντουλάκης Γιώργος τραπεζοϋπάλληλος, Χατζηαθανασίου Παναγιώτης δικηγόρος, Χατζηθεοχάρης Γιώργος γιατρός, Χονδρογιάννη Ελευθερία εκπαιδευτικός, Χουρμουζιάδου - Καραβολάνη Μαρία καθηγήτρια φιλολογίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org