Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«Χρειάζεται πολλή έρευνα ακόμη»...

«Εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» είναι τα μέλη της «17Ν», λέει τώρα η κυβέρνηση...

Από τα ευρήματα της Αστυνομίας
Από τα ευρήματα της Αστυνομίας
«Θα τους πιάσουμε όλους...», δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου, Χ. Πρωτόπαππας. «... και θα εντοπίσουμε όλους αυτούς που πρέπει και θα υπάρχει πλήρης δημοσιότητα», πρόσθεσε. Παράλληλα αισθάνθηκε την ανάγκη να τονίσει ότι «δεν προσδοκούμε μικροκομματικά οφέλη από αυτό το μείζον θέμα». Στις δηλώσεις του, που έγιναν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την τρομοκρατία, έκανε λόγο για τους «κοινούς εγκληματίες» της «17Ν» και υπερτόνισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση ότι οι νόμοι εφαρμόζονται και δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά παρατυπία.

«Χρειάζεται πολλή έρευνα ακόμη» δήλωσε ο υπουργός Τύπου, μεταφέροντας την τοποθέτηση του Κ. Σημίτη στο υπουργικό συμβούλιο, δίνοντας το στίγμα του... μακριού ζεϊμπέκικου της κυβέρνησης, η οποία, μπροστά στις εκλογές, θα δείχνει σε κάθε ευκαιρία την εικόνα της κυβέρνησης που εργάζεται συστηματικά για την ασφάλεια του Ελληνα πολίτη, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός την περασμένη Πέμπτη. Θα δείχνει συνέχεια τις «πράξεις και όχι τα λόγια της»...

Με βάση τα «λόγια» πάντως, χτες η κυβέρνηση χαρακτήρισε ως «κοινούς εγκληματίες» τα μέλη της «17Ν», διά στόματος του Χρ. Πρωτόπαππα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση αν από τα στοιχεία που έχει υπόψη της η κυβέρνηση θα υπάρξει ιδεολογικός αποχρωματισμός της όλης δραστηριότητας της «17Ν» και ότι τα μέλη της είναι κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου, απάντησε ότι «έχουμε να κάνουμε με κοινούς εγκληματίες και πρέπει να μπει στην πραγματική διάσταση της αυτή η ιστορία». Προηγουμένως, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε πει στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα υπάρξει «απομυθοποίηση» της «17Ν»...

Σε άλλη ερώτηση αν αυτή η διαπίστωση αφορά όλη τη διαδρομή της «17Ν», είπε ότι «μίλησα για συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τη δράση της "17Ν", αλλά και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Οταν δολοφονείς και όταν, πέρα από τις δολοφονίες, υπάρχουν και ληστείες και άλλα εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου ή που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο, θα πρέπει να δώσουμε την πραγματική διάσταση σε αυτές τις ενέργειες».

Σε ερώτηση αν από τα στοιχεία που έχουν οι αρχές ασφάλειας οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα δολοφονικό κατασκεύασμα με κανένα ιδεολογικό βάθος, παρά προκάλυμμα, υποστήριξε ότι «καθένας κρίνεται από τις μεθόδους και τις πράξεις του». Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση παροτρύνει εκείνους που δίνουν στοιχεία με έντονη ιδεολογική φόρτιση για τους εγκέφαλους ή τους συμμετέχοντες στην «17Ν», να σταματήσουν, αφού πρόκειται για κοινούς εγκληματίες, αναφέρθηκε στο εμπόριο θεάματος που κάνουν ορισμένοι. «Θα καταδικάζουμε κάθε απαράδεκτο φαινόμενο, κάθε προσπάθεια δημιουργίας αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής δουλιάς σε εμπόριο ακροαματικότητας και θεαματικότητας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξή του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στις αρχές Ασφαλείας. Επίσης τόνισε ότι ορισμένα οριστικά συμπεράσματα δεν μπορεί να προκύψουν παρά μόνον όταν θα υπάρξει συνολική εικόνα από τα ευρήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν το Χρ. Ξηρό(2014-01-08 00:00:00.0)
Κάτι συμπτώσεις που φέρνει η ζωή...(2003-10-15 00:00:00.0)
Φταίει... το απεχθές πρόσωπο του πολέμου!(2003-04-09 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η έρευνα για τη συνέντευξη Γιωτόπουλου(2002-10-09 00:00:00.0)
Βολική «στροφή»...(2002-07-14 00:00:00.0)
Προς συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο;(1996-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ