Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερευνες και εικοτολογίες

Λιτή ήταν χτες η επίσημη ενημέρωση που αφορά την πορεία των ερευνών για τη «17Ν». Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι συνεχίζεται η συλλογή ευρημάτων και πειστηρίων από το κρησφύγετο της οδού Πάτμου, ενώ ολοκληρώθηκε η συλλογή και μεταφορά των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια από το διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο Σ. Ξηρός φέρεται να κατέθετε χτες το βράδυ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Διώτη, έδωσε δηλαδή την κανονική προανακριτική κατάθεση. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι αποδέχεται πως έχει σχέση με την οργάνωση «17 Νοέμβρη», απαντούσε σε ερωτήσεις που του έθετε ο εισαγγελέας και πως έδινε πληροφορίες για όσα γνώριζε για την οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Στο μεταξύ χτες το απόγευμα επετράπη να τον επισκεφτεί ο πατέρας του με την Ισπανίδα φίλη του με την οποία συζούσε.

Αγνωστο παραμένει ακόμα αν εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της οπλαποθήκης της οδού Δαμάρεως, στο Παγκράτι, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος - κλειδί για τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία του είναι γνωστά στην Αστυνομία, αλλά έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες μέρες και μέχρι χτες δεν είχε εντοπιστεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο θεωρείται ότι βρισκόταν πολύ ψηλά στην ιεραρχία της «17Ν» και πιθανόν ήταν ο σύνδεσμος της ομάδας του Σ. Ξηρού με τον αρχηγό της «17Ν». Παράλληλα, είχε την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης, η οποία - κατά τις αρχές - ήταν αυτοχρηματοδοτούμενη.

«Το Βήμα» αναφέρει ότι σχηματίζονται οι πρώτες δικογραφίες βάσει των στοιχείων που έχουν βρεθεί. Κατά την εφημερίδα, ένα αποτύπωμα από τα κρησφύγετα θα ανοίξει τον κύκλο των συλλήψεων, ενώ οι αρχές φοβούνται διαφυγή καταζητουμένων και πιθανό χτύπημα. «Τα Νέα» γράφουν ότι λίγο μετά τον τραυματισμό του Σ. Ξηρού στον Πειραιά, μέλη της «17Ν» έσπευσαν στο κρησφύγετο της Δαμάρεως και έριξαν οπλισμό στη γεμάτη με νερό μπανιέρα για να σβήσουν τα αποτυπώματά τους. Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι προτεραιότητα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι η σύλληψη του ενοικιαστή του δεύτερου κρησφύγετου του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη και εκτιμάται ότι έχει μπει σε διαδικασία συσπείρωσης ατόμων που είναι εκτός βεληνεκούς των αρχών. Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναρωτιέται γιατί δε γίνονται συλλήψεις και σε ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα εντάλματα σύλληψης για όσους με στοιχεία αποτελούν μέλη της «17Ν» μπορεί να εκδοθούν σε μια βδομάδα, σε ένα ή και σε δυο μήνες. «Η Καθημερινή» θεωρεί ότι σύντομα αναμένεται η κατάθεση του Σ. Ξηρού, ενώ οι αρχές φαίνεται πως έχουν πλήρη εικόνα της παρούσης διάρθρωσης της «17Ν», που παραπέμπει σε δομή «οικογενειακής επιχείρησης» και σαφή πλέον αντίληψη για την ιστορική διαδρομή της. Το ρεπορτάζ του «Εθνους» αναφέρει ότι οι αρχές ερευνούν για βλήμα τύπου «κόμπρα», το οποίο δε βρέθηκε στα κρησφύγετα. Η «Απογευματινή» γράφει ότι υπάρχουν 50 εντάλματα σύλληψης προσώπων που χαρακτηρίζονται υπεράνω υποψίας, αλλά και προσώπων που κινούνται στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου.

Οσον αφορά την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση έξω από τα γραφεία της «Ελλάς Φλάινγκ Ντόλφινς», με τηλεφώνημα στην «Ελευθεροτυπία», ανέλαβε ο «Νέος Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας» (ΝΕΛΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοσιεύματα του Τύπου(2003-02-07 00:00:00.0)
Αλλη μία αναμενόμενη σύλληψη(2002-09-13 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου(2002-08-10 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου(2002-08-09 00:00:00.0)
Νέες ανακοινώσεις μετά τις ανεπίσημες διαρροές(2002-07-16 00:00:00.0)
Πλήθος πληροφοριών, σεναρίων και υποθέσεων(2002-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ