Παρασκευή 12 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Νονός» της νύχτας ο εκλεκτός της κυβέρνησης Γ. Κολλιτσόπουλος

Ανθρωποι της νύχτας, νονοί και ανάμεσά τους «λειτουργοί» του κράτους, αστυνομικοί και λιμενικοί παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Δεκαεπτά άτομα έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων 10 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ανάμεσα, στους «αρχινονούς» είναι και ο Γεώργιος Κολλιτσόπουλος, αρχιπλοίαρχος και κλαδάρχης του Λιμενικού Σώματος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, των επιχειρησιακών μέσων και ειδικών δυνάμεων, που πρωτοστάτησε στο χτύπημα των ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων και νεολαίας, κατά τη μεγάλη απεργία της 29ης του Μάη στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτός έδινε εντολές στους βατραχανθρώπους ποιους να «τσακίσουν» και μετά δέχτηκε τα εύσημα του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη (που είχε το θράσος να πει ότι οι απεργοί έφεραν όπλα και κατσαβίδια). Να τον χαίρονται!

Οι 10 ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανθρωποκτονίες από πρόθεση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εμπρησμοί, εκβιάσεις κλπ. Να σημειωθεί ότι διώκονται με τις διατάξεις του νέου νόμου 2829/2001, γνωστού ως «τρομονόμος». Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας.

Κατηγορούμενοι είναι επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων, μπράβοι, λιμενικοί, αστυνομικοί αλλά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Ανάμεσά τους οι γνωστοί Γ. Τσακογιάννης, Γ. Σκαφτούρος, Β. Στεφανάκος, Α. Λακιώτης που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Θ. Καλαποθακαράκου, ο Π. Χατζιδάκης κ.ά. Επίσης σήμερα αναμένεται να καταθέσουν ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Καλπακίδης, οι αδελφοί Κουτρούλια, ο αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου Αλ. Κόλλιας, ο ανθυπαστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου Χρ. Αθανασίου, ο Ηλ. Γιαντσίδης, κελευστής, ο Β. Καραλής, λιμενοφύλακας, ο Γ. Μπατσάλης, επικελευστής, ο Γ. Κολλιτσόπουλος, αρχιπλοίαρχος, οι κελευστές Ευστ. Μπαμπαούσης και Κ. Χατζηδάκης, καθώς επίσης ο Γεωργιάδης γνωστός με το ψευδώνυμο «Γιασάν», οι Πετροπετσιώτης, Μεταξάς, Καλπακίδης και Γεράσιμος Τσούλας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ