Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2025 - Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» 4 - 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Με μαχητική αισιοδοξία υποδεχόμαστε τις Θέσεις και μπαίνουμε στην τροχιά του 22ου Συνεδρίου

Αφίσα για την προπαγάνδιση της μεγάλης πανεξόρμησης
Αφίσα για την προπαγάνδιση της μεγάλης πανεξόρμησης
Ξεχωριστό θα είναι για όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 - 5 Οκτώβρη, αφού μαζί με τον «Ριζοσπάστη» υποδεχόμαστε τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 22ο Συνέδριο, και από τώρα ετοιμάζεται η πλατιά πανεξόρμηση για τη διακίνησή τους.

Αυτός ο μαχητικός παλμός δίνεται αυτές τις μέρες και από την καρδιά του Πάρκου Τρίτση και τις εκδηλώσεις του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όπου οι Οργανώσεις προετοιμάζουν και την πανεξόρμηση.

Ο πήχης μπαίνει ψηλά για να φτάσουν οι Θέσεις σε χιλιάδες χέρια, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, βιοπαλαιστών αγροτών, νέων, γυναικών. Για να διαδοθούν μαζικά σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά και την ύπαιθρο, στους χώρους που ζει και μορφώνεται η νεολαία.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσουμε παντού με τις Θέσεις, υπογραμμίζοντας έτσι τη βαθιά πεποίθησή μας ότι χτίζουμε «ΚΚΕ δυνατό, σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας για τον Σοσιαλισμό».

Σύνθημα που όπως σημειώνει και η ΚΕ του Κόμματος «αποτυπώνει και το βασικό θέμα του Συνεδρίου, δηλαδή την ανάγκη το Κόμμα να εναρμονιστεί πλήρως και με πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς με το επαναστατικό του Πρόγραμμα και το Καταστατικό του, να είναι πραγματικά "κόμμα έτοιμο για όλα", καθοδηγητής της πάλης του λαού μας για τον σοσιαλισμό».

Πρόκειται για καθήκον η υλοποίηση του οποίου αποκτά επείγουσα σημασία, καθώς μιλάμε για μια περίοδο που, όπως σημειώνει η ΚΕ, χαρακτηρίζεται από γρήγορες και σύνθετες εξελίξεις, «όπου αυξάνονται οι απαιτήσεις για να ανταποκριθούμε σε δύσκολες συνθήκες και σε απότομες αλλαγές, κατά τις οποίες είναι πιο πιθανό - σε σχέση με άλλες περιόδους - οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι πολεμικές αναμετρήσεις, η καπιταλιστική οικονομική κρίση, να οδηγήσουν σε μαζική ριζοσπαστικοποίηση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, σε όξυνση της ταξικής πάλης, ακόμα και σε αποσταθεροποίηση της καπιταλιστικής εξουσίας».

Ειδική ψηφιακή φόρμα στο Φεστιβάλ για την προμήθεια των Θέσεων μόλις κυκλοφορήσουν
Ειδική ψηφιακή φόρμα στο Φεστιβάλ για την προμήθεια των Θέσεων μόλις κυκλοφορήσουν
«Η όξυνση όλων των αντιθέσεων του καπιταλιστικού συστήματος αλληλεπιδρούν και μπορούν να δημιουργήσουν και κατάσταση μεγάλης κίνησης μαζών, δυνατότητας ακόμη και εξεγέρσεων, ενδεχομένως και συνθηκών επαναστατικής κατάστασης», σημειώνεται στην Ανακοίνωση, θυμίζοντας ότι ιστορικά έχει επιβεβαιωθεί ότι «σε αυτές τις συνθήκες κρίνεται η ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος και πως η ικανότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης απαιτεί μακρόχρονη προετοιμασία και πάλη. Αυτή ξεκινά στις σημερινές συνθήκες, που δυναμώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια και αυξάνουν οι δυνατότητες να ενισχυθεί η μαζικότητα και ο προσανατολισμός του ρεύματος αμφισβήτησης».

Αυτή λοιπόν η συζήτηση θα βρεθεί στο επίκεντρο της επαφής του Κόμματος με την εργατική τάξη και τον λαό τους επόμενους μήνες, που ξεκινά με την πλατιά διακίνηση και συζήτηση των Θέσεων και με την έναρξη της προσυνεδριακής περιόδου μέχρι και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 29 - 31 Γενάρη 2026.

Ταυτόχρονα, με ακόμη μεγαλύτερη ορμή ριχνόμαστε στις μάχες που έχουμε μπροστά: Την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο - έκτρωμα, την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την πάλη για την απεμπλοκή της χώρας. Τον αγώνα για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, στην Εκπαίδευση και την Υγεία.

Τα περιθώρια είναι πολύ μεγάλα


RIZOSPASTIS

Τα περιθώρια να απευθυνθούμε σε ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις με τις θέσεις του Συνεδρίου είναι μεγάλα. Από τους χιλιάδες που βαδίζουμε δίπλα - δίπλα στον αγώνα για τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα μέχρι τους πολλούς περισσότερους που ασφυκτιούν με τη σημερινή κατάσταση, έχουν στραμμένα τα μάτια τους προς το ΚΚΕ, εκτιμώντας τις θέσεις και τη δράση του.

Αυτό φανερώνει η τεράστια συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας στην κορύφωση των εκδηλώσεων του 51ου Φεστιβάλ. Τα περίπτερα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στον χώρο που είναι αφιερωμένα στο 22ο Συνέδριο είναι διαρκώς γεμάτα από κόσμο, που με ιδιαίτερη θέρμη ανταποκρίνεται στην ενημέρωση των μελών του Κόμματος για το θέμα του Συνεδρίου και την κυκλοφορία των Θέσεων. Με όλους αυτούς «κλείνεται» νέο ραντεβού στους δρόμους και στη μεγάλη πανεξόρμηση της επόμενης βδομάδας.

Αρκετοί, εξάλλου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που υπάρχει, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την προμήθεια των Θέσεων μόλις κυκλοφορήσουν, μέσω φόρμας που συμπληρώνουν στα περίπτερα της ΚΟ Αττικής έντυπα ή ηλεκτρονικά.

Για την επιτυχία της πανεξόρμησης ήδη οι Κομματικές Οργανώσεις καταστρώνουν τον σχεδιασμό τους. Ενας σχεδιασμός που πρέπει να υπηρετεί τον φιλόδοξο στόχο να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με το πολύτιμο ντοκουμέντο στους χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία με τους οποίους συναντηθήκαμε τα τελευταία χρόνια σε μικρές και μεγάλες μάχες, σε εμβληματικές απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, σε εκλογές και αρχαιρεσίες, σε ιστορικές εκδηλώσεις κ.ο.κ. Είναι καθήκον που απαιτεί δουλειά με «χαρτί και μολύβι», αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, σχέδιο εξορμήσεων, ένταξη στη μάχη και των οπαδών σε κάθε περιοχή και κλάδο.

Το εξώφυλλο των Θέσεων
Το εξώφυλλο των Θέσεων
Να καθοριστούν ομαδικές συσκέψεις και συναντήσεις ειδικά το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου ο «Ριζοσπάστης» θα διακινείται χέρι με χέρι.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει βέβαια και την πλατιά προπαγάνδα τις επόμενες μέρες που θα προαναγγέλλει τη δημοσίευση των Θέσεων: Με αφίσες, πανό και άλλες μορφές να στολιστούν δρόμοι και κομματικά γραφεία, χώροι δουλειάς, συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια κλίματος προμήθειας και μελέτης του κειμένου.

Ολοι στη μάχη λοιπόν! Για να υποδεχτούμε το 22ο Συνέδριο του Κόμματος όπως του αρμόζει, όπως σημειώνει και η ανακοίνωση της ΚΕ, «με πνεύμα ευθύνης, περηφάνιας, μαχητικής και ρεαλιστικής αισιοδοξίας για το δίκαιο του αγώνα μας και την προώθηση του προγράμματός μας, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με αξιοπρέπεια, κοινωνική ευημερία, όπως αρμόζει στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών δυνάμεων και της νεολαίας, όπως ταιριάζει στον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ