Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Βολική «κριτική» για να μείνει στο απυρόβλητο το σύστημα που υπερασπίζονται

Την προσπάθεια να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση ως δήθεν «απόκλιση» και «εξαίρεση» από κάποια υποτιθέμενη «δίκαιη» καπιταλιστική ανάπτυξη και ένα «φιλολαϊκό» αστικό κράτος συνέχισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας βολική «κριτική» στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να καλλιεργήσουν τις γνωστές αυταπάτες και να συσκοτίσουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στα μεγάλα και κρίσιμα - άλλωστε, τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο και των φετινών εξαγγελιών Μητσοτάκη φέρουν τη σφραγίδα όλων τους, όπως η φορολεηλασία, η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, το πετσόκομμα των συντάξεων με τερτίπια τύπου «προσωπικής διαφοράς» κ.ά.

Για «αμετανόητο σύστημα εξουσίας που παράγει κοινωνικές ανισότητες, διαφθορά, αναξιοκρατία και ατιμωρησία» και για «απόσταση του πρωθυπουργού από τα προβλήματα της κοινωνίας» έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο εκπρόσωπός του, Κ. Τσουκαλάς, απέδωσε την αισχροκέρδεια στην αγορά στην ...έλλειψη διάθεσης εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ.

Από την πλευρά του ο Μ. Κατρίνης συνέστησε στον λαό ...υπομονή, λέγοντας ότι «περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων, γιατί αυτά δεν είναι σαφή».

Πάντως το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του που η πρότασή του για το «Εθνικό Απολυτήριο» έγινε επιτέλους δεκτή, όπως και αυτή σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές. «Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να το εννοεί», δήλωσε ο Κ. Τσουκαλάς για τη σχετική εξαγγελία του Κυρ. Μητσοτάκη.

Την ανάγκη να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση της ΝΔ πρόταξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως κατήγγειλε «υλοποιεί τη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη της μεταπολίτευσης, και όχι μια γενναία μεταρρύθμισή της», ενώ καταγράφει «κάθε βδομάδα ένα νέο σκάνδαλο, κάθε μήνα μια δικογραφία». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πολέμιος του πελατειακού κράτους, είναι ο ίδιος και το κόμμα του το πιο βαθύ και το πιο σκοτεινό κομμάτι της διαπλοκής και του βαθέος κράτους», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρόλο «λαγού» ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη μεγαλύτερη αύξηση των πολεμικών δαπανών (2025-02-04 00:00:00.0)
Προχωράει η αναδιάταξή του με αγωνία και για τη «θεσμική θωράκιση» (2024-11-02 00:00:00.0)
«Δικαιοσύνη» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ομίλων (2024-05-02 00:00:00.0)
Εριξαν «νερό στον μύλο» της συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του εγκλήματος (2024-03-29 00:00:00.0)
Περίσσεψαν τα χαμόγελα των επιχειρηματιών (2022-11-24 00:00:00.0)
Οξυμένοι τόνοι και «ανησυχίες» για την καπιταλιστική οικονομία (2016-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ