Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Να δυναμώσει ο αγώνας του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στον ρατσισμό

Tο εργατικό - λαϊκό κίνημα να δυναμώσει την πάλη για αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα των πολέμων και της εξαθλίωσης, για την προστασία της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους και για «να δυναμώσει ο αγώνας για την ανατροπή της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας που καταδυναστεύει τους λαούς με σταθερό και αταλάντευτο και μαχητικό μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασιστικό δηλητήριο» τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο κινείται στην αντίληψη της καθαρότητας της φυλής και του διωγμού των διαφορετικών, σημείωσε και πρόσθεσε πως στο εν λόγω νομοσχέδιο αποτυπώνεται η απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης - κυβερνήσεων εις βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων, επισημαίνοντας ότι ενισχύει τον διωγμό ξεριζωμένων εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και ενισχύσει τις απελάσεις, τις «επιστροφές» και την καταστολή εις βάρος απελπισμένων ανθρώπων, σύμφωνα και με τις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Ειδική αναφορά έκανε και στην πρόβλεψη για κατάργηση της χορήγησης άδειας διαμονής για όσους μένουν στη χώρα 7 χρόνια χωρίς χαρτιά, λέγοντας πως αυτό «αποτελούσε τον μόνο τρόπο να πάρει άδεια παραμονής ένας μετανάστης εργάτης που ζει και εργάζεται στη χώρα μας για χρόνια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο πλαίσιο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι οι νεκροί και οι εκτοπισμένοι, η μετατροπή της Μεσογείου σε «υγρό τάφο» ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων είναι αποτέλεσμα του ίδιου του βάρβαρου και εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, της συμμετοχής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και των αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών αστικών κυβερνήσεων και ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη για μέτρα προστασίας των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας (2025-09-03 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στα νότια παράλια (2025-09-02 00:00:00.0)
Ενισχύονται οι απελάσεις και η καταστολή (2025-08-12 00:00:00.0)
Χρυσές βίζες στους μεγαλοεπενδυτές, στον Καιάδα οι ξεριζωμένοι (2020-05-07 00:00:00.0)
Ελιγμοί κοροϊδίας με στόχο να ξεγελάσει το λαό (2020-02-18 00:00:00.0)
Από το κακό στο χειρότερο οι συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς (2018-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ