Κυριακή 9 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Χάμπουργκερ χούντα

Ισως πολύς κόσμος, ακόμη και Αμερικάνοι, να μην άκουσαν καλά και να μην κατάλαβαν όσο πρέπει τα όσα εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες ο Μπους. Δικαίως παρασυρμένοι από τη γοητεία του Μουντιάλ και εγκλωβισμένοι στην εφιαλτική πραγματικότητα της επιβίωσης, σερβιρίστηκαν μια χούντα σε συσκευασία χάμπουργκερ και νομίζουν ότι χορταίνουν «ελευθερίας εγγυήσεις δυτικού τύπου».

Οταν πριν από λίγους μήνες δημοσίευα στη «Νέμεση» το σχέδιο «κήπος», που είχε μπει σε λειτουργία από το παρακράτος, ήδη, από το 1996 επί ...Δημοκρατικών, σημασία στις πληροφορίες είχαν δώσει ελάχιστοι στρατιωτικοί, διπλωμάτες και η αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. Τώρα η πρώτη φάση της χάμπουργκερ χούντας ολοκληρώθηκε. Εξασφαλίζοντας, χάρη στην πολύ «βολική» 11η Σεπτεμβρίου, μια τρομοκρατημένη συναίνεση εντός εκτός ΗΠΑ.

Η χούντα ήταν που έστησε το μηχανισμό του Μπιν Λάντεν. Τον άφησε να εξελιχθεί εκεί κι όπως τη συνέφερε. Γνώριζε ότι θα χτυπήσει σε αμερικανικό έδαφος, έτσι ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα αντίδρασης στο προοδευτικό κομμάτι του αμερικάνικου λαού, παρόμοια με το Βιετνάμ κι άλλους βρώμικους πολέμους. Ετσι τώρα, η αμερικανική κοινή γνώμη, αντί να εξεγερθεί μετά την αποκάλυψη ότι το γκουβέρνο γνώριζε πόσοι θα σκοτωθούν και κυρίως τι θα κοστίσει (!) η ...τρομοκρατία εντός ΗΠΑ, έκατσε και χειροκρότησε τα μέτρα άμυνας που της σέρβιραν οι σκοτεινοί πραξικοπηματίες.

Η ξενοφοβία γίνεται ιδεολογικό προπύργιο. Η CIA θα λειτουργεί κι εντός ΗΠΑ. Μια δρακόντεια υπερυπηρεσία θα ελέγχει και συντονίζει όλα τα σήματα ασφαλείας και όλες τις μυστικές υπηρεσίες υπό στρατιωτική πειθαρχία και ιεραρχία. Ο Μπους ανήγγειλε τον έλεγχο, τον ασφυκτικό μάλιστα, κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Από τον ύπνο και τη συγγραφή γραμμάτων ή βιβλίων ως τα επιστημονικά εργαστήρια και τα μπαρ. Βγήκε στην τηλεόραση και ζήτησε από τους πολίτες να καταδίδουν σε ειδική υπηρεσία πρακτόρων, που εγκαθίσταται και στο τελευταίο χωριό, οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση, σκέψη, θέση, κουβέντα διπλανού τους ανθρώπου!!!

Με καλλιεργημένο το αίσθημα της ψυχωτικής ανασφάλειας, η χάμπουργκερ χούντα εξασφαλίζει τη συναίνεση να χτυπάει και να ληστεύει όπου Γης, έθνη, λαούς, κουλτούρα. Να πλουτίζει και να υποδουλώνει, αλλά κυρίως να εξαλείψει τους πλεονάζοντες πληθυσμούς χωρίς έλεγχο, κριτική και αντιστάσεις. Δεν ακούστηκε μισή κουβέντα εν Ελλάδι, στη χώρα της προϊούσας εκφυλιστικής μπραδεροποίησης, γι' αυτές τις εξαγγελίες, ταυτόσημες με τις θέσεις του Χίτλερ, όταν ανέστειλε άρθρα του Συντάγματος και μετατρεπόταν από καγκελάριος σε Φίρερ.

Ο νεομακαρθισμός, στην έσχατη χουντοκαπιταλιστική αμερικανική εκδοχή του, επιβάλλεται πλέον διεθνώς με εξαγορά ή εξόντωση κάθε αντίθετης φωνής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως στη χώρα μας, για παράδειγμα, την ώρα που υπερπροβάλλεται ο Λεπενισμός και ο Βορίδης ή η Τζαβέλλα, οι ιδεολογικοί μέντορες ενός Σωμερίτη επιτίθενται στην «Τυποεκδοτική» του ΚΚΕ, υπό το πρόσχημα της ...κοινοβουλευτικής διαφάνειας, την ώρα που νομιμοποιούν το βρώμικο πολιτικό χρήμα και την επικοινωνιακή χειραγώγηση των πολιτικών.

Σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, που λέει και η Μαρία, οι Ελληνες πρέπει να μάθουν να τρώνε σκύλο γιαχνί, που δεν τον έφαγαν ούτε στην Κατοχή. Επειδή η χούντα πρέπει να μπάζει «πολυπολιτισμική». Στην ουσία, το αν θα φάμε σκύλο, εξαρτάται από τις πολυεθνικές των χάμπουργκερ. Αμα θέλουν κέρδη, το πλασάρουν το σκυλί ως χαβιάρι των φτωχών. Εχουν πολλούς δημοσιοσχεσίτες για να μας πείσουν ότι οι νυν εργαζόμενοι στη «Ρικομέξ», που διάλεξαν την επιβίωση της εταιρίας αντί της τιμωρίας των αφεντικών των νεκρών συναδέλφων τους, πρέπει να είναι και οι αεί ακίνδυνοι δούλοι του μέλλοντός μας. Ηρθε η ώρα του εμετού και της οργής. Κάλλιο νηστικοί, παρά ανθρωποφάγοι.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ