Τρίτη 29 Ιούλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 6 Αυγούστου η κινητοποίηση για τα 80 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Στις 8 μ.μ. στην Ακρόπολη (στάση Μετρό «Ακρόπολη»)

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2025, στις 8 μ.μ. στην Ακρόπολη (στάση Μετρό «Ακρόπολη»), σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταδίκης του εγκλήματος των ΗΠΑ σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι και τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον Αύγουστο του 1945, όταν οι ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικών βομβών εξαφάνισαν από προσώπου Γης εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα έγινε «για να τελειώσει ο πόλεμος», στην πραγματικότητα ωστόσο επρόκειτο για επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σοβιετική Ενωση, τρομοκρατία απέναντι στους λαούς και στο ανερχόμενο εργατικό - επαναστατικό κίνημα.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο και πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.

Στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «80 χρόνια μετά, δεν δεχόμαστε οι πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας (...) 80 χρόνια μετά δεν συστρατευόμαστε κάτω από ξένες σημαίες. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με το να κόψουμε δαπάνες αναγκαίες για τις ανάγκες μας στο πλαίσιο των πολεμικών προϋπολογισμών, να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας τους "εμπορικούς πολέμους" μεταξύ των μονοπωλίων, να κληθούν τα παιδιά μας να δώσουν το αίμα τους για να περιφρουρήσουν τα κέρδη τους», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ