Εφόσον το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατέχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή, η έγκρισή της αναμενόταν εύκολη. Το τελικό βήμα θα είναι η ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας. Μετά και την ορκωμοσία της από τον Πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η Γκιλφόιλ αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα.
Στην πρώτη τοποθέτησή της στην Επιτροπή εστίασε στη «δέσμευση» της Ελλάδας στις στρατιωτικές δαπάνες, θέμα για το οποίο είπε: «Η Ελλάδα είναι στενός σύμμαχός μας. Η Ελλάδα είναι χώρα σταθερότητας. Είναι από τις κορυφαίες σε έξοδα σε αμυντικές δαπάνες, με 3% του ΑΕΠ, και θα φτάσει σταδιακά στο 5% όπως έχει δεσμευτεί. Επενδύει στην ασφάλεια και στη σταθερότητα».
Δεχόμενη ερωτήσεις στη διαδικασία, διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «ακούραστα» για την ενίσχυση της «στρατηγικής σχέσης» των ΗΠΑ με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, όπως επίσης για την ευθυγράμμιση της «δέσμευσης» («commitment») των Ελλήνων στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κατέκρινε άλλωστε την πώληση, προηγουμένως, κομματιών του Πειραιά στους Κινέζους.
Προτεραιότητα έβαλε επίσης να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγοράζει αμερικανικά όπλα, ειδικά πάνω στην αύξηση τέτοιων δαπανών από το 3% στο 5% του ΑΕΠ ετησίως, όπως αποφασίστηκε στο ΝΑΤΟ, γεγονός που μεγαλώνει την «πίτα» για τα αμερικανικά μονοπώλια. Τόνισε άλλωστε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδας διασφαλίζουν τη νοτιοανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας (δείχνοντας γιατί ο λαός πληρώνει πανάκριβα συμβόλαια), διαβλέποντας εκεί «πολύτιμες ευκαιρίες» («valuable oportunities») για αμερικανικές εταιρείες, ενώ εξήρε την αξία της βάσης της Σούδας.
Εστίασε τέλος στη «συνεργασία» στα Ενεργειακά, αναφέροντας υποδομές όπως η Ρεβυθούσα και η Αλεξανδρούπολη, για τις οποίες τόνισε ότι επιτρέπουν στις ΗΠΑ να εξάγουν περισσότερο αέριο στην Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον λεγόμενο Κάθετο Διάδρομο (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία) και επέμεινε ότι η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος διανομής του αμερικανικού καυσίμου στην Ευρώπη. Είπε ακόμα ότι η παρουσία των Αμερικανών σε ενεργειακές υποδομές και λιμένες της Βόρειας Ελλάδας θα «αποθαρρύνει» τη ρωσική και κινεζική διείσδυση.