Συγκεκριμένα, και συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις και πιέσεις για τη διασφάλιση εργασίας και εισοδήματος σε όλους τους απολυμένους, το Σωματείο «τρολάρει» με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση, καλώντας τη να τοποθετηθεί για το αν οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ, που έχουν κλείσει 11 μήνες άνεργοι, «θα έπρεπε να είχαμε δηλώσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ την περιουσία της ΛΑΡΚΟ για βοσκοτόπια ή εάν και σε αυτό θα ερχόμασταν δεύτεροι, γιατί ίσως το έχουν κάνει ήδη οι υπουργοί που ναυάγησαν τη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους σε 5 νόμους της χώρας μας...».
Παράλληλα το Σωματείο υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη διασφάλιση εισοδήματος σε όλους τους απολυμένους, υπογραμμίζοντας:
«Η σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 12/5/24 για να νομιμοποιήσει το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τις απολύσεις του συνόλου των εργαζομένων "προβλέπει" το δικαίωμα απορρόφησης σε φορέα υποδοχής για 830 απολυμένους.
Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ που εκδόθηκε την Τρίτη 24/6/2025, από τους 830 απολυμένους έχουν εγγραφεί στα μητρώα ανέργων οι 658. "Από τους 658 εγγεγραμμένους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ στα μητρώα ανέργων, έχουν απορροφηθεί στα προγράμματα απασχόλησης οι 429" (δηλαδή απομένουν 229 οικογένειες που με ευθύνη της κυβέρνησης εδώ και 11 μήνες δεν έχουν εισόδημα πέρα από το επίδομα ανεργίας).
Επίσης, από τους 830 απολυμένους της ΛΑΡΚΟ οι 172 δεν μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων, κατ' επέκταση δεν δικαιούνται να τους καταβληθεί και το επίδομα ανεργίας. Αυτό διότι κατά την απόλυσή τους ήταν παράλληλα και "ελεύθεροι επαγγελματίες", με μέγιστο ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ.
Ακόμα, από τους 830 απολυμένους, οι 75 απολυμένοι των εργολαβιών της ΛΑΡΚΟ δεν αναφέρονται πουθενά, εκτός από τις δημόσιες - ψεύτικες, όπως έχουν αποδειχθεί έως σήμερα - τοποθετήσεις της τότε υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων υπουργών της κυβέρνησης, που εξαπάτησαν την κοινή γνώμη "περί διασφάλισης όλων των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και των εργολαβιών" (ΣΚΑΪ 10/5/24 - συνέντευξη Μιχαηλίδου)».
Συνεχίζοντας, το Σωματείο φέρνει και τον «λογαριασμό» των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την πολιτική επιλογή της στη ΛΑΡΚΟ, που είναι ο εξής:
«Η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ σε νέο ιδιοκτήτη ματαιώθηκε. Η διασφάλιση της λειτουργίας της μοναδικής επιχείρησης που παράγει νικέλιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση "ναυάγησε" μαζί με την πολιτική της.
Οι δημόσιες δεσμεύσεις, που αναπαράχθηκαν σχεδόν από το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης και υπόσχονταν "διασφάλιση του συνόλου των απολυμένων", 11 μήνες αποδεικνύονται μεγάλο ψέμα. 229 εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων οι οποίοι ακόμα δεν έχουν απορροφηθεί + 172 απολυμένοι που δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα ανέργων + 75 απολυμένοι από τις εργολαβίες = 476 από τους 830, 11 μήνες μετά, είμαστε ακόμα άνεργοι. Ε, δεν το λες και "κοινωνικό δίχτυ προστασίας" αυτό».
Τονίζει επίσης ότι «παρά τις προσπάθειες της ΔΥΠΑ, που πράττει τα δέοντα για να εργαστούν οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ, φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να εκδίδει συχνά ανακοινώσεις για την απορρόφηση των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ, συμβάλλοντας έτσι με τους εργαζόμενους στο να να θυμίζουμε στην κυβέρνηση πόσο εκτεθειμένη είναι απέναντι στις οικογένειές μας, η κυβέρνηση ζει στον κόσμο της (και οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ με την καταβολή του τελευταίου επιδόματος ανεργίας)» και προσθέτει:
«Δεν το βάζουμε κάτω. Ακουμπάμε στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας και συνεχίζουμε τον αγώνα: Για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Για την καταβολή του κλεμμένου μόχθου μας. Για το δικαίωμα στην εργασία. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας».
Καταλήγοντας το Σωματείο, με εξίσου σκωπτική διάθεση, σε υστερόγραφό του προς την κυβέρνηση επισημαίνει:
«Μην ακούτε τον λαό, που σας κατηγορεί για σκάνδαλα. Τα έχει όλα λυμένα και δεν έχει με τι να ασχοληθεί. Επειδή εμάς έχουν μείνει τα παιδιά μας χωρίς φαγητό, κατανοούμε τι σημαίνει "να μείνει η γίδα σας χωρίς βοσκοτόπι". Γι' αυτό, μη βιάζεστε για τη δημοσίευση της ΚΥΑ που θα δώσει φαγητό στα παιδιά μας, προτεραιότητα έχει η γίδα σας. Γιατί αν σωθεί η γίδα σας, υπάρχει ελπίδα. Ντρέπεται και η ντροπή».