Σάββατο 14 Ιούνη 2025 - Κυριακή 15 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ σήμερα στο Σύνταγμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας το Σάββατο 14 Ιούνη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων πραγματοποιεί μαζική παρέμβαση στο Σύνταγμα. Καλεί τα μέλη της να δώσουν αίμα, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, δωρητές οργάνων, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην επ' αμοιβή αιμοδοσία, στην εμπορία αίματος, στην ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων και στο «νέο ΕΣΥ» της εμπορευματοποίησης, της υποθεραπείας και της υπομετάγγισης.

Καλεί επίσης τους Συλλόγους και τους φορείς που την πλαισιώνουν να οργανώνουν μόνιμα εθελοντικές αιμοδοσίες, απαιτώντας να ενισχυθούν με προσωπικό οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων, για να μπορούν να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία με εξωτερικά συνεργεία.

Στις 21 Ιούνη η πανελλαδική παναπηρική κινητοποίηση

Παράλληλα, σε πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση το Σάββατο 21 Ιούνη, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ενάντια στη βάρβαρη εγκληματική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης σε βάρος των ΑμεΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, με διεκδικήσεις για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, για καμιά συμμετοχή ή πληρωμή σε φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ