Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος. Μαζί του ήταν οι αντιδήμαρχοι Κανέλλα Γεωργοπούλου, Χρύσα Γκίκα και Βαγγέλης Πλυτάς, καθώς και ο Κώστας Γαβριλάκης, δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Πολιτισμού.
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την φιλοξενία και, αφού αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε την απόφαση του λαού της Παλαιστίνης να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη γενοκτονία και στην κατοχή, μέχρι να αποκτήσει ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.
Από την πλευρά του ο Ηλ. Σταμέλος καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία σημείωσε ότι «η Καισαριανή ξέρει από προσφυγιά». Τόνισε ότι η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο δημαρχείο πριν από ακριβώς έναν χρόνο και έκτοτε κυματίζει καθημερινά δίπλα στην ελληνική, ενώ έγινε ανασκόπηση των πρωτοβουλιών που ανέλαβαν οι διοικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, ώστε να στηριχτεί πολύπλευρα ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τους τρόπους συνέχισης των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης.
«Οσο περισσότερα μαθαίνω για την Ιστορία του ελληνικού λαού και της Καισαριανής, τόσο περισσότερο αναδεικνύονται τα κοινά στοιχεία των λαών μας και των αγώνων τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρέσβης της Παλαιστίνης. Πριν την αναχώρησή του, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Χαιρετίζουμε θερμά τους αγώνες και τις θυσίες σας εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια των Ελλήνων μαρτύρων που θυσιάστηκαν για να μη ζουν σαν σκλάβοι υπό κατοχή. Υποκλινόμαστε στους Ελληνες ήρωες όλων των ηλικιών που έδωσαν τη ζωή τους και έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία από τη ναζιστική κατοχή».
Να σημειωθεί ότι όπως και στο δημαρχείο Καισαριανής, εδώ και έναν χρόνο η σημαία της Παλαιστίνης έχει μόνιμη θέση στο δημαρχείο Χαϊδαρίου, ενώ υπάρχει πανό αλληλεγγύης στο δημαρχείο Πετρούπολης.