Οι Κομματικές Οργανώσεις της Πόλης και της Υπαίθρου συζητούν με τον λαό της περιοχής για το ότι διέξοδο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος, μέσα από την οργανωμένη δράση του στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς στις πόλεις και στην ύπαιθρο, στοχεύοντας τον βασικό αντίπαλο, που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιείται η τετρασέλιδη ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «πίσω από κάθε πρόβλημα για τον λαό κρύβονται τα ίδια τα αδιέξοδα ενός γερασμένου συστήματος, που γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και επιθετικό, που επιδιώκει να καταργεί δικαιώματα δεκαετιών, να εμπορευματοποιεί κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής για να κερδίζει κάποιες "ανάσες" κερδοφορίας, που οδηγεί τους λαούς στην αιματοχυσία όταν δεν μπορεί πια να λύσει με διαφορετικό τρόπο τους ανταγωνισμούς και τις αντιφάσεις του.
Παράλληλα η περιοχή μας, η Θεσσαλία, και η πόλη μας, η Λάρισα, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα πολέμου, ενταγμένη στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή».
«Τα παραπάνω μπλέκουν τον λαό της πόλης και της χώρας σε μεγάλους κινδύνους. Καθιστούν τη χώρα μας θύτη στα εγκλήματα σε βάρος άλλων λαών και πιθανό στόχο - θύμα αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Ζορμπάς, Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας, κατά τη διάρκεια περιοδείας σε εργοστάσια τροφίμων της περιοχής. Και κάλεσε τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές και τη νεολαία της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην πολιτική συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «οι ρωγμές που ανοίγουν στο σύστημα, από τους ανταγωνισμούς που φουντώνουν, είναι στο χέρι του λαού να γίνουν μεγάλα ρήγματα ανατροπής! Και αυτό κρίνεται σήμερα. Η πραγματική απάντηση στον 21ο αιώνα για τους εργαζόμενους και τον λαό, απέναντι στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, μπορεί να δοθεί μόνο με την πάλη για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία».