«Το ξύλο που έφαγαν οι ναυτεργάτες θα γυρίσει μπούμερανγκ στα κεφάλια σας» τόνισε χθες στη Βουλή ο Σ. Στριφτάρης καταγγέλλοντας το ματοκύλισμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή για το συνταξιοδοτικό των ναυτικών και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Φλωρίδης που απάντησε εμφανίστηκε ξεκάθαρα ως εκπρόσωπος των εφοπλιστών χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις ως «εκτροπή από τη νομιμότητα»! Μάλιστα για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη επίθεση του λιμενικού κατά των απεργών επιστράτευσε την καραμέλα κυβερνώντων και εργοδοτών για το «δικαίωμα στην εργασία», όπως ονομάζουν την απεργοσπασία.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την αφαίμαξη που γίνεται στο ΝΑΤ τονίζοντας ότι οι ναυτικοί θα βγαίνουν συνέχεια στο δρόμο «εκτός και εάν η κυβέρνηση θέλει να τους "πείσει" με άλλον τρόπο, όπως προσπάθησε και προχθές με τη φασιστικής έμπνευσης και εκτέλεσης επιχείρηση ενάντια στο ναυτεργατικό κίνημα, με τις ειδικές δυνάμεις.
Ο Σ. Στριφτάρης στηλίτευσε τη συμπεριφορά του υπουργού Ναυτιλίας και τόνισε: «Η κυβέρνηση κάνει δοκιμή να αφαιρέσει δικαιώματα από τους ναυτεργάτες και τους χτυπάει με τα «κτήνη» της σαν να χτυπάει φίδια. Αυτή η τακτική της κυβέρνησης δε θα περάσει. Και το ότι θα συμπαραταχτεί ολόκληρη η εργατική τάξη, πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση και να μην λέει ο υπουργός ότι είχαν μαχαίρια, κατσαβίδια και όπλα, άνθρωποι που δεν είχαν δουλειά με τους ναυτεργάτες. Αν θέλετε να αποκόψετε τη ναυτεργατική οικογένεια από την υπόλοιπη εργατική τάξη δε θα το πετύχετε και να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι το ξύλο που έφαγαν οι ναυτεργάτες θα γυρίσει μπούμερανγκ στα κεφάλαια σας».
Στο παραλήρημά του ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Φλωρίδης ισχυρίστηκε ότι «είναι προσβολή στους δημοκρατικούς αγώνες αυτού του λαού να πραγματοποιούνται τέτοια επεισόδια σαν αυτά που παρατηρήσαμε προχθές γιατί κάποιοι δεν αναγνωρίζουν στους άλλους το δικαίωμα να εργαστούν». Διαστρέφοντας πλήρως την ιστορική πραγματικότητα είπε ότι οι αγώνες στο παρελθόν έγιναν για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην απεργοσπασία το οποίο ονόμασε «δικαίωμα στην εργασία».
Δε σταμάτησε όμως εκεί αλλά συνέχισε κάνοντας λόγο για «εκτροπή από τη νομιμότητα», «πράξεις και βιαιότητες» όχι βέβαια των βάρβαρων μηχανισμών καταστολής αλλά των διαδηλωτών «που στο όνομα της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων απέτρεψαν ανθρώπους να δουλέψουν ειρηνικά και να βγάλουν το μεροκάματό τους.