Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Θα νικήσουμε!

Ούτε λόγος, ότι τα ψωμιά τούτου του εκμεταλλευτικού συστήματος λιγοστεύουν, παρά τη φαινομενικά παντοδύναμη κυριαρχία του. Θα νικήσουμε! Οι μαρτυρίες εξ «ουρανού» μαρτυρούν στο τι συμβαίνει επί της Γης.

Δε λείπουν, βέβαια, οι αυταπάτες ότι τούτο το αμαρτωλό σύστημα ίσως θα μπορούσε να καλυτερεύσει. Με φιλότιμες προσπάθειες και δικαιότερα μέτρα, διατείνονται ορισμένοι, θα ήταν δυνατό να γίνεται λιγότερο βάρβαρο, έως και ανθρωπινότερο. Οι αυταπάτες ισχύουν φυσικά για καλοπροαίρετους και σχετικά ελάχιστα μυημένους στο οικονομικό - πολιτικό γίγνεσθαι, γιατί υπάρχουν και οι επαγγελματίες «αυταπατώμενοι» και οι συστηματικώς εξωραΐζοντες τον καπιταλισμό, παρά τα όσα φανερώνει καθημερινά η ταξική πάλη και η ζωή. Κοντά στους προηγούμενους, υπάρχει και η άλλη, η «αθέατη» πλευρά του λόφου, η οποία, με διάφορα ταχυδακτυλουργικά τρικ, προσπαθεί να ερμηνεύσει, να πείσει, ότι στη σημερινή φάση την οποία διανύουμε, κάθε σκέψη (και, πολύ περισσότερο, πράξη) για ρήξεις με το εκμεταλλευτικό σύστημα, για ριζοσπαστικές διεκδικήσεις, για μια πορεία με στόχο τη λαϊκή εξουσία θα οδηγήσει σε αδιέξοδο το μαζικό κίνημα, ίσως και σε επικίνδυνες ατραπούς και βλαβερά πισωγυρίσματα.

Η άρχουσα τάξη ανά τον κόσμο προσφέρει απλόχερα και πολύπλευρα την υποστήριξή της, έτσι ώστε να αναφύονται και να ευδοκιμούν τέτοιου είδους «λουλούδια». Ποιος θα κερδίσει, τελικά, τη μάχη; Οσο δύσκολα μπορεί αυτό να καταπίνεται από μερικούς και από ορισμένους άλλους να σνομπάρεται «περισπούδαστα», η νίκη, τελικά, θα κερδηθεί από τις συνεπείς προοδευτικές δυνάμεις. Τα μηνύματα στην εποχή μας καταφτάνουν από χίλιες μεριές και σημαίνουν συναγερμό. Ποιος εργαζόμενος δε διερωτάται πώς βγάζει τη μέρα του και τι του μέλλεται αύριο, τι θα κάνουν τα παιδιά του, τι τρώει, τι νερό πίνει, τι αέρα αναπνέει; Ποιος δεν αισθάνεται τον κίνδυνο από «απεμπλουτισμένα ουράνια», πυρηνικά απόβλητα και ο κατάλογος πάει λέγοντας;

Το όνομα του ένοχου για όλ' αυτά τα τεκταινόμενα, παρ' όλα τα περίτεχνα κουκουλώματα, γίνεται πλέον όλο και περισσότερο ευδιάκριτο. Ο ένοχος είναι η Νέα Τάξη. Είναι ο ιμπεριαλισμός, ο γηρασμένος αμαρτωλός καπιταλισμός.

Δεν επιδέχεται πλέον σοβαρές επιδιορθώσεις τούτο το σύστημα. Νοσεί αθεράπευτα. Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να επιζήσει και να συγκεντρώνει πάση θυσία κέρδη, γεμίζει με δεινά τους εργαζόμενους ολόκληρου του πλανήτη. Ρουφά στην κυριολεξία αίμα, για να στηριχτεί στα πόδια του. Διαστρεβλώνει την αλήθεια με τα πανίσχυρα ΜΕΣΑ, που διαθέτει ανά τον κόσμο, σπέρνει σύγχυση, παγιδεύει, διαιρεί, εξαγοράζει. Ο,τι και να κάνει, όμως, τελικά, θα τον χάσει τον πόλεμο.

Αυτό το οποίο πετυχαίνει και θα συνεχίσει ακόμα να πράττει, είναι, στο όνομα των βρώμικων συμφερόντων του, να αιματοκυλάει ολόκληρους λαούς. Ομως, την τελευταία λέξη θα την πουν οι ίδιοι οι λαοί, με τις μαχητικές τους πρωτοπορίες, με το ρωμαλέο λαϊκό κίνημα, με τους καταξιωμένους μπροστάρηδες ηγέτες τους. Ετσι, όπως έγινε πρόσφατα στη Βενεζουέλα.


Ζήσης ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολισμός και με την αιτία της κρίσης(2012-12-07 00:00:00.0)
Για... καλύτερο καπιταλισμό(2011-09-15 00:00:00.0)
Πίστευε και μη, ερεύνα(2008-03-19 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(2005-08-07 00:00:00.0)
Το φάντασμα(2003-05-22 00:00:00.0)
Το πρώτο βήμα...(2002-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ