Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πίστευε και μη, ερεύνα

«Μήπως πηγαίνεις στα πάρτι και χορεύεις αμαρτωλούς χορούς;». «Μήπως δεν πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην εκκλησία και στο κατηχητικό;». «Μήπως κάνεις αμαρτίες της γλώσσης; των ματιών; των αυτιών; των χεριών; των ποδιών; και διάφορα άλλα;».

Πρόκειται για τον «Παιδικό Οδηγό Εξομολογήσεως», που μοιράστηκε στα μουλωχτά πριν μερικές μέρες από ιερείς στους ...«αμαρτωλούς» 8χρονους μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, κατά τη διάρκεια σχολικού εκκλησιασμού στον Ι. Ν. Αγίου Ιερόθεου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση γονιών και εκπαιδευτικών.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εκκλησία διεκδικεί το δικό της μερίδιο στη μεθοδευμένη επιχείρηση ιδεολογικής χειραγώγησης της μαθητικής νεολαίας. Στόχος της: Μαθητές - «αμοιβάδες» (βλ. μονοκύτταρος οργανισμός), ακίνδυνοι για το σύστημα, επικίνδυνοι για την ανθρώπινη εξέλιξη. Ετσι, συστηματικά και μεθοδικά, επιδιώκει να επιβάλει το σκοταδισμό, μπολιάζοντας ψυχές με τρόμο και ενοχές, διαμορφώνοντας συνειδήσεις που θα υπακούν αντί να ακούν, που θα κυριαρχούνται από το φόβο μήπως πέσουν, ώστε να σέρνονται μια ζωή.

Είναι καιρός να εξασφαλιστεί η πραγματική ελευθερία των μαθητών στην επιλογή θρησκεύματος ή όχι, χωρίς πειθαναγκασμούς και υποχρεωτικές συμμετοχές σε θρησκευτικές τελετές, εκκλησιασμούς και εκδηλώσεις που στόχο έχουν τη διαμόρφωση συνειδήσεων υποταγμένων στο «πίστευε και μη ερεύνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ