Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ συζητά με τις γυναίκες
  • Συγκέντρωση - συζήτηση τη Δευτέρα, 13 του Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο «Ακροπόλ»
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Εντατικά προετοιμάζεται η συγκέντρωση - συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ τη Δευτέρα, 13 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο «Ακροπόλ», (Ιπποκράτους 9-11), με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Με εξορμήσεις και περιοδείες σε μεγάλους χώρους δουλιάς όπου εργάζονται κυρίως γυναίκες, το κάλεσμα της συγκέντρωσης επιχειρείται να φτάσει όσο πιο πλατιά είναι δυνατόν, σε όσο περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για ένα κάλεσμα συζήτησης, διαλόγου, γνωριμίας με τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά κυρίως ένα κάλεσμα αγώνα και δράσης.

Ενα κάλεσμα στις γυναίκες της Αθήνας, στην κάθε μία που δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική λαϊκή οικογένεια, στη βάση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις εργασιακές σχέσεις και την Παιδεία, επίθεση που αφαιρεί δικαιώματα που με σκληρούς ταξικούς αγώνες έχει κατακτήσει η εργατική τάξη, γυναίκες και άντρες.

Χτες, στελέχη του ΚΚΕ απηύθυναν κάλεσμα στις εργάτριες της «ΣΕΞ - ΦΟΡΜ» να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα, 13 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ». Με την ανακοίνωση στο χέρι τα στελέχη του ΚΚΕ βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου και κάλεσαν τις γυναίκες «να γνωρίσουν από κοντά τις θέσεις του ΚΚΕ, για διάλογο μαζί τους και παράλληλα να αγωνιστούν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να πάρει σάρκα και οστά το λαϊκό μέτωπο, μέσα από ταξικούς ενωτικούς αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».

Αντίστοιχες εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, αλλά και όπου βρίσκονται γυναίκες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Η ΚΟΑ του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, τονίζοντας πως «οι κομμουνίστριες και οι κομμουνιστές ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα των γυναικών έχουν ταξικές αιτίες και η πραγματική ισορροπία των δύο φύλων μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την κατάργηση της ταξικής ανισότητας», υπογραμμίζει, ωστόσο, πως «πιστεύουμε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το αγωνιστικό γυναικείο και λαϊκό κίνημα μέσα από τους αγώνες τους μπορούν να αποσπάσουν ορισμένες κατακτήσεις σήμερα, που θα γίνουν το σημείο εκκίνησης για βαθιές αλλαγές στην πορεία και στο επίπεδο της εξουσίας (...). Μόνο τότε θα ανοιχτεί ο δρόμος για να διεκδικηθεί η πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων και η κατάργηση της εκμετάλλευσής τους».

Στη βάση αυτή, το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες σε συζήτηση για τα δικαιώματά τους, αλλά και για την αναγκαιότητα αντεπίθεσης και ρήξης με την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική. Τις καλεί να γνωρίσουν από κοντά τις θέσεις του και να αγωνιστούν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης του λαϊκού μετώπου. Μόνο τότε, σημειώνει, θα ανοιχτεί ο δρόμος για να διεκδικηθεί η πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων και η κατάργηση της εκμετάλλευσης και των δύο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ