Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση, εδώ στην καρδιά των εργατικών - λαϊκών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, μπορούν να κάνουν όντως πράξη αυτό που φοβούνται πραγματικά όλοι όσοι έχουν καθίσει στον σβέρκο μας! Να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ενωση της αδικίας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Να κάνουν το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και στους αγώνες. Να μετατρέψουν αυτή τη βουβή οργή και αγανάκτηση, που τα επιτελεία τους την τρέμουν, σε δύναμη αγώνα και ανατροπής. Γιατί όντως έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει και μέσα από την κάλπη να ακουστεί το «φτάνει ως εδώ»!

Ως εδώ, με το σύστημά τους, που θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους, «μιας χρήσης», που μπορεί να τους χρησιμοποιεί μέχρι εξάντλησης, όπως συμβαίνει εδώ στη βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ως εδώ, με την ακρίβεια και τους φόρους που μας αφήνουν χωρίς ευρώ για μέρες, ενώ τα κρατικά ταμεία γεμίζουν για να επιδοτούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Ως εδώ με την ακριβοπληρωμένη Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας.


Ως εδώ, με το να μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές, όπως εδώ τα δυτικά της πόλης, σε περιοχές β' κατηγορίας, με βιομηχανική και κάθε είδους μόλυνση, ξεχασμένες και παρατημένες από τις κυβερνήσεις.

Ως εδώ με τα ευρωπαϊκά έργα και κονδύλια, που βγαίνουν από τις τσέπες των λαών, αλλά δεν θέτουν σε προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες, δεν λύνουν τα λαϊκά προβλήματα. Οπως εδώ στην Πολίχνη, όπου σε κάθε νεροποντή οι κάτοικοι τρέμουν, λόγω της απουσίας των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

Τώρα, λοιπόν, το «ως εδώ» να γίνει «τώρα ΚΚΕ». Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής! Να τους ταρακουνήσουμε με ψήφο στο ΚΚΕ!

Η Ιστορία έγραψε τι θέση πήρε ο καθένας μπροστά στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες και για έναν άλλο πολύ σημαντικό λόγο. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία, ώστε αυτό το μήνυμα που στέλνουν αυτές τις μέρες οι λαοί όλου του κόσμου, απ' άκρη σ' άκρη, με κάθε ευκαιρία να ακουστεί και στην κάλπη. Να ακουστεί δυνατά: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αυτό που ακούστηκε δηλαδή από χιλιάδες φοιτητές, νέους και νέες στις ολονύχτιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Να δημιουργηθεί τώρα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να το αναγνωρίσει εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση, όπως απαιτεί η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015. Μια απόφαση που εδώ και 9 χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ την κρατάνε στα συρτάρια. Δεν είναι κανένα μνημόνιο βλέπετε, για να το εφαρμόσουν επιτόπου...


Ολα αυτά πρέπει να τα βροντοφωνάξουμε σε όλη την Ευρώπη, με ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ μπήκε μπροστά για να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Μπήκε μπροστά για να σπάσει η ομερτά των ΜΜΕ και η προπαγάνδα ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ - Ισραήλ, που χωρίς ντροπή ασπάστηκαν όλα τα κόμματα, που προσπαθούσε να μας πείσει ότι η Ιστορία ξεκίνησε ξαφνικά στις 7 Οκτώβρη.

Οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν, για να οργανωθούν εκατοντάδες κινητοποιήσεις αυτούς τους μήνες, που διέδωσαν το μήνυμα ότι ο παλαιστινιακός λαός δίνει έναν δίκαιο αγώνα. Και όντως, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα υπόλοιπα κόμματα του ευρωΝΑΤΟικού τόξου δεν τους πέρασε! Γιατί οι λαοί ξέρουν την αλήθεια. Γιατί ακόμα και σε χώρες όπου η προπαγάνδα τους δεν έχει αντίπαλο, βλέπουμε να γεννιούνται ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις, όπως στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.

Η Ιστορία έγραψε τι θέση πήρε ο καθένας μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη γενοκτονία. Και το αίμα έβαψε τα χέρια και των εγχώριων υπερασπιστών των δολοφόνων του Ισραήλ. Οπως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έτρεξε από τους πρώτους στο Ισραήλ για να δώσει στήριξη στον Νετανιάχου, ενώ ο ανεκδιήγητος Αδωνις Γεωργιάδης σαν λαγός τρέχει από εδώ και από εκεί να υπερασπιστεί τους δολοφόνους. Οπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που εγκαινίασε τη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ ως κυβέρνηση και τώρα, εν μέσω γενοκτονίας, τους ξεπλένει με κάθε ανακοίνωσή του, συναντάει κάθε τόσο τον πρέσβη του κράτους - δολοφόνου και βγάζουν οικογενειακές φωτογραφίες. Οπως έκαναν και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Βελόπουλος, όταν υπερψήφισαν το ελεεινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου τον Οκτώβρη, δίνοντας «πράσινο φως» στο Ισραήλ για να ξεκινήσει τη σφαγή, αναγνωρίζοντας δήθεν «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»! Σε ποιον; Στον κατακτητή!


RIZOSPASTIS

Οπως έκαναν και οι κύριοι και οι κυρίες της Νέας Αριστεράς, όταν ως μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν διμερείς συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ, δέχονταν μέλη της κυβέρνησής τους να αποκαλούν τον δολοφόνο Νετανιάχου «Μπίμπι» και τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν την Παλαιστίνη!

Σκέτη υποκρισία! Και ακόμη και τώρα, αυτήν τη στιγμή, συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες, ότι την Παλαιστίνη θα την υπερασπιστεί η ΕΕ αρκεί να «ξυπνήσει», γιατί τώρα θεωρούν ότι κοιμάται... Ντροπή!

Μπορούμε, σε αυτές τις ευρωεκλογές, να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και των ΝΑΤΟικών συμμάχων της. Να βάλουν μπλόκο οι λαοί στην πολεμική προετοιμασία, να δυναμώσουν οι φωνές για καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Μαύρο στα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ

Είναι πολύ ανησυχητική η πιθανότητα άμεσης εμπλοκής της Γαλλίας με στρατεύματά της στην Ουκρανία. Και ακόμη πιο ανησυχητική είναι η θέρμη που δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας, μετατρέποντας σωρηδόν στρατόπεδα, λιμάνια, αεροδρόμια σε αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, όπως και εδώ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το 3ο Σώμα Στρατού, που είναι ΝΑΤΟικό στρατηγείο.

Πρέπει να σκεφτεί καλά ο καθένας μας ότι όλα τα επόμενα χρόνια θα κυριαρχήσει και θα ενταθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κράτη. Γι' αυτό χρειάζεται οι λαοί να προετοιμαστούν, να πάρουν τα μέτρα τους. Να δυναμώσουν τη συμπόρευσή τους με τους κομμουνιστές!

Η περιοχή των Βαλκανίων δεν είναι έξω από αυτή την αντιπαράθεση. Το αντίθετο, παραμένει μια ενεργή πυριτιδαποθήκη, που δεν ξέρουμε πού και πότε θα εκραγεί. Οι αναφορές της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσαν την εκτίμηση του ΚΚΕ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετούσε την πραγματική επίλυση των διαφορών των δυο χωρών, αλλά τελικά μόνο την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, που έχει αποδειχθεί ως ο βασικός παράγοντας της αποσταθεροποίησης και της τροφοδότησης του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια. Και μην πάνε να μας τρελάνουν τώρα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ο καθένας παριστάνει τον δικαιωμένο από τις εξελίξεις!

Ούτε η ΝΔ δικαιώθηκε, γιατί ποτέ δεν διαφώνησε με τον ΝΑΤΟικό πυρήνα της συμφωνίας, παρά μόνο ψάρεψε ψήφους στα θολά νερά του εθνικισμού γύρω από το όνομα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε, γιατί, όπως αποδείχθηκε, η συμφωνία δεν έβαλε τέλος στους εθνικισμούς και τους αλυτρωτισμούς, και δεν θα μπορούσε να το κάνει ποτέ αυτό μια συμφωνία που επεκτείνει το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Ολοι οι «προοδευτικοί» του αστικού κοσμοπολιτισμού, αλλά και οι «πατριδέμποροι», που δεν έχουν βγάλει ποτέ τους «άχνα» για το ΝΑΤΟ, πήγαν ξανά ...κουβά!

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι έκθετη και με τη στάση της για την είσοδο του προτεκτοράτου του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μαύρο, λοιπόν, στα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε αυτούς που τους κλείνουν το μάτι και τους σιγοντάρουν, όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί είναι η μόνη γνήσια αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική ψήφος. Η μόνη ψήφος που θα δηλώνει: Να νικήσει η φιλία των λαών! Να νικήσουν οι λαοί!

Ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση με το ΚΚΕ πολύ δυναμωμένο...

Εδώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη έχετε συγκεντρώσει πλέον πλούσια πείρα, η οποία είναι πολύτιμη μπροστά στις κάλπες της 9ης Ιούνη. Δείξατε στην πράξη ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με τις σημαντικές, λαϊκές - εργατικές κινητοποιήσεις για τη δυσοσμία που προκαλούν τα ΕΛΠΕ, για την καύση RDF από την ΤΙΤΑΝ, για τους πλημμυροπαθείς της Πολίχνης.

Ξέρετε καλά τι θα πει «προτεραιότητες στα μεγάλα έργα με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι τις ανάγκες του λαού». Το βιώνετε κάθε πρωί και μεσημέρι πίσω από το τιμόνι, εξαιτίας της κατασκευής του flyover. Ενός έργου αχρείαστου σε αυτήν τη φάση, χωρίς προηγούμενη έγκαιρη μελέτη, χωρίς να έχει δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ενός έργου που πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Που ο λαός της περιοχής το έχει απορρίψει, μέσα από τις κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του.

Βιώνετε στο πετσί σας τι θα πει «υποχρηματοδότηση σε Υγεία και Παιδεία, κράτος για τα συμφέροντα των λίγων, εχθρικό για τις ανάγκες των πολλών». Εχετε την «τύχη» να απολαμβάνετε το πρώτο νοσοκομείο που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το «Παπαγεωργίου», και ο καθένας σας μπορεί να πει αν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής στην Υγεία. Και πώς να τις καλύπτει, όταν έχει 500 οργανικά κενά σε θέσεις εργασίας... Αντίστοιχα στα σχολεία της περιοχής, με πάνω από 50 αίθουσες να λειτουργούν σε υπόγεια...

Αυτά για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ πολύ δυναμωμένο. Και όχι γιαλαντζί αντιπολίτευση σαν του κ. Βελόπουλου, που όσο κι αν θέλει να πείσει ότι «δαγκώνει», τελικά ούτε να γαβγίσει δεν μπορεί. Τους έχει φάει με το κουτάλι ο λαός μας και ο λαός εδώ της περιοχής, τους δήθεν «αντισυστημικούς», που το ίδιο το σύστημα πλασάρει κάθε τόσο για να εγκλωβίζουν λαϊκό - εργατικό κόσμο που νιώθει απογοητευμένος από αυτό.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το κόμμα του Καρατζαφέρη, που έγινε φυτώριο στελεχών της ΝΔ; Τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, που έγινε η χρήσιμη ακροδεξιά πατερίτσα για να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 3ο μνημόνιο; Τον τραγέλαφο του κόμματος Λεβέντη, που την επόμενη μέρα από την εκλογή του στη Βουλή, είχε ήδη σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα; Τους «Σπαρτιάτες», που ήταν κόμμα - βιτρίνα του Κασιδιάρη και οι βουλευτές του είτε είναι άφαντοι από τη Βουλή είτε ψηφίζουν κρίσιμα νομοσχέδια της ΝΔ; Μάλιστα, κάποια πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη βγαίνουν τώρα και στηρίζουν δημόσια τον Βελόπουλο, ρίχνοντας τις μάσκες των δήθεν αποστάσεων που κρατά ο συγκεκριμένος από τους ναζί!

Ολοι αυτοί, εδώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, κατά καιρούς πήραν μεγάλα ποσοστά. Ενιωσε κανείς από όσους τους ψήφισαν ότι η απογοήτευση, η οργή του βρήκε τη διέξοδο που έπρεπε; Μάλλον επιπλέον απογοήτευση έζησε...

..και όχι γιαλαντζί αντιπολίτευση σαν του κ. Βελόπουλου

Τώρα, προβάλλουν τον κ. Βελόπουλο ως λύση, κυρίως εδώ στη Βόρεια Ελλάδα και ότι δήθεν κάνει και αυτός «αντιπολίτευση»! Αλήθεια, πότε ακριβώς έκανε αντιπολίτευση; Οταν ψήφιζε ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. το 1ο επαίσχυντο μνημόνιο; Μήπως όταν ήταν μέλος της ΝΔ, την κρίσιμη περίοδο 2012 - 2015; Μήπως όταν έλεγε, ως αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, ότι οι μισθοί πρέπει να ανεβαίνουν όσο το επιτρέπει η «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας; `Η μήπως όταν ψήφιζε την ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο, που τσάκισε τους αγρότες;

Οταν πάλι υπερψήφιζε κι αυτός μαζί με όλους τους άλλους, πλην ΚΚΕ, το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο που έλεγε ότι τα λόμπι είναι «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», τι ακριβώς συνέβη; Ξέχασε μήπως ότι υπάρχουν τα λόμπι των μεγάλων συμφερόντων, τα οποία υποτίθεται ότι πολεμάει;

Παράλληλα, είναι τόσο υποκριτής που κάνει και κάτι άλλο χυδαίο: Κλείνει το μάτι στις οικογένειες Ελλήνων ομογενών από την ΕΣΣΔ, ενώ παράλληλα πρωτοστατεί στα αντικομμουνιστικά και αντισοβιετικά παραληρήματα. Γιατί είναι απαραίτητο πιστοποιητικό καλής διαγωγής στο σύστημα ο αντικομμουνισμός και ο αντισοβιετισμός. Ενώ, όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι έζησαν στην ΕΣΣΔ και τι ζουν τώρα στην καπιταλιστική κόλαση.

Αυτός είναι ο κ. Βελόπουλος λοιπόν! Συστημικός και αναξιόπιστος μέχρι το μεδούλι! Ομως, ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης ξέρει και κάτι άλλο πολύ καλά. Ξέρει να στέλνει όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους του συστήματος, τους φασίστες, τους ακροδεξιούς, αυτούς που του κλείνουν το μάτι, από εκεί που ήρθαν! Στο σπίτι τους! Στα λαγούμια τους!

Αυτό να κάνουμε και τώρα στις ευρωεκλογές. Να ανεβάσουμε πολύ πιο ψηλά το ΚΚΕ. Τον μόνο πραγματικό αντίπαλο του φασισμού, της ακροδεξιάς. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να τους αντιμετωπίσει, με τους κομμουνιστές μπροστά.

Αυτό απέδειξε και η απόφαση αποφυλάκισης του ναζί - εγκληματία Μιχαλολιάκου. Χρειάζεται ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα απομονώσει τους φασίστες. Και αυτό ξέρετε πολύ καλά, εδώ σε αυτήν την περιοχή, ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί.

Τώρα ΚΚΕ πολύ ισχυρό και στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Τώρα ΚΚΕ, λοιπόν, πολύ ισχυρό και στη Δυτική Θεσσαλονίκη, για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Για επαρκή, σύγχρονη και φθηνή αστική συγκοινωνία με ανάπτυξη όλων των μέσων σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετεί τον λαό στις καθημερινές μετακινήσεις του, με προαστιακό σιδηρόδρομο στα δυτικά της πόλης, με άμεση ανάπτυξη γραμμής του μετρό.

Για ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση και οικολογική προστασία σε όλη την κλίμακα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Για μελέτη και κατασκευή υποδομών πολιτικής προστασίας σε όλα τα επίπεδα θωράκισης. Για εφαρμογή και επικαιροποίηση, όπου κρίνεται, μελετών αντιπλημμυρικής θωράκισης που έχουν αναφορά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με ευθύνη του κράτους.

Για ανάδειξη των πρώην στρατοπέδων, όπως αυτά του «Παύλου Μελά», του «Καρατάσιου», του «Παπακυριαζή» και των υπόλοιπων, ως οργανωμένων, δημόσιων και κοινόχρηστων πάρκων με χρήσεις λειτουργίας ελεύθερης και καθολικής πρόσβασης που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες σε αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή, μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Για εξυγίανση των πρώην βιοτεχνικών και βιομηχανικών κτιρίων, που βρίσκονται σαν «κουφάρια» μέσα στον αστικό ιστό της δυτικής πόλης, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.

Για να ανοίξει μια άλλη προοπτική, για την κοινωνία στην οποία θα κάνει κουμάντο ο λαός μας και θα σχεδιάζει με βάση τις λαϊκές ανάγκες, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της πατρίδας μας.

Αυτά διεκδικεί το ΚΚΕ μαζί με τον λαό στην περιοχή. Ψηφίζουμε και γι' αυτά στην κάλπη!

Κάνουμε τη νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και θα νικήσουμε!

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σε αυτήν τη μάχη πραγματικά δεν περισσεύει κανείς! Να γίνουμε όλοι μια γροθιά! Ο καθένας και η καθεμιά να μιλήσει και σε άλλους και αυτοί με τη σειρά τους σε ακόμα περισσότερους. Να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ σε κάθε γειτονιά, γιατί αυτή κρίνεται τώρα και είναι στο χέρι μας.

Στο χέρι μας πρέπει να βρίσκεται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Πόρτα πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο, μέχρι και την τελευταία ώρα. Τώρα, που βλέπουμε περισσότερες συνειδήσεις από πριν να ταρακουνιούνται, να προβληματίζονται. Τώρα είναι η ευκαιρία ώστε το μήνυμά μας να γίνει πιο δυνατό, πιο καθαρό.

Πανευρωπαϊκό, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αντισυστημικό, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταπίεσης. Αντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μήνυμα ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού!

Γι' αυτό, τώρα ΚΚΕ! Παντού. Μαζικά. Κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και θα νικήσουμε! Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν.

Δυνατό ΚΚΕ, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ακουστεί δυνατά το «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο»(2024-05-29 00:00:00.0)
Ψήφο στο ΚΚΕ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού, όχι των μονοπωλίων και των λόμπι(2024-05-11 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή κατοχή και βία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού(2023-07-13 00:00:00.0)
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι(2023-05-31 00:00:00.0)
Να εκφραστεί η πολύμορφη αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό(2023-01-28 00:00:00.0)
Απέναντι στον αντιλαϊκό συσχετισμό...(2019-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ