Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
Να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις που αναμετρώνται με τη λογική του κόστους - οφέλους

Κάλεσμα μαζικής ενίσχυσης της «Πανεπιστημονικής» στις εκλογές της Κυριακής και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Κάλεσμα ενίσχυσης της «Πανεπιστημονικής» ενόψει των εκλογών στο ΤΕΕ την Κυριακή 19 Μάη αλλά και του ΚΚΕ μπροστά στις κάλπες των ευρωεκλογών απηύθυνε η ΤΕ Αχαΐας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησε με μηχανικούς στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» το απόγευμα της Τρίτης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, Βάνα Πατρινού και η αντιδήμαρχος του δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη. Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Κουτζής, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, καθώς και ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της «Πανεπιστημονικής» στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Κουτζής στάθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση του μηχανισμού της κυβέρνησης αλλά και των επιχειρηματικών ομίλων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ανακοινώσεις των ομίλων στους εργαζόμενους μηχανικούς που εργάζονται σε αυτούς, με τις οποίες ...ενημερώνουν ποιοι είναι οι εκλεκτοί υποψήφιοί τους στα ψηφοδέλτια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να στηριχτούν. «Η εργοδοσία προκειμένου να διαμορφώσει τους συσχετισμούς στο ΤΕΕ, να συνεχίσουν να είναι ευνοϊκοί για τα συμφέροντά της, χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα», τόνισε.

Εξήγησε πως ο πραγματικός αντίπαλος, δηλαδή οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, έχει ολόκληρη στρατιά δυνάμεων που τον υπηρετούν πολιτικά και συνδικαλιστικά. «Εκτός από την κάλπικη αντιπολίτευση της σοσιαλδημοκρατίας (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά), σε ανάλογη πορεία κινούνται και διάφοροι συνδυασμοί του οπορτουνιστικού ρεύματος όπως το ΑΡΑΓΕΣ (ΜέΡΑ25 - ΛΑΕ) που αθωώνουν την ΕΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν ως μοναδικό ένοχο τον Μητσοτάκη και παίζουν το χιλιοπαιγμένο έργο να έρθει μία άλλη κυβέρνηση, η οποία όμως θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, στην ίδια κατεύθυνση», σημείωσε. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα σχήματα αυτά σε Γενικές Συνελεύσεις συλλόγων και σωματείων δεν δέχονται ψηφίσματα για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.

«Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το blockΤΕΕ (ΝΑΡ), το οποίο ενώ τάχα βγάζει αντι-ΕΕ κορόνες συμμετέχει μαζί με το ΑΡΑΓΕΣ στα ψηφοδέλτια στις Περιφέρειες αλλά και τώρα στις εκλογές του ΤΕΕ στα ψηφοδέλτια για τις Τοπικές Αντιπροσωπείες και τις Επιστημονικές Επιτροπές», πρόσθεσε.

Οπως είπε, η εκλογή διοίκησης σχετίζεται με το κατά πόσο θα επιβραβευτεί και με έναν «μανδύα» επιστημονικότητας η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εκπορεύεται και από τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, για τη συνέχιση και επιτάχυνση της υλοποίησης μιας σειράς νέων αντίστοιχων μέτρων που υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

«Αυτό που πραγματικά κρίνεται στους καθημερινούς αγώνες και στις κάλπες είναι το πόσο θα είναι ισχυρές οι δυνάμεις που αναμετρώνται με τις επιλογές που βάζουν στο ζύγι κόστος - όφελος τις ζωές μας, θυσιάζοντάς τες στον βωμό του κέρδους. Στην εκλογική μάχη στο Τεχνικό Επιμελητήριο, παρόλο που έχουμε απέναντί μας μια στρατιά διαφόρων που υπηρετούν αυτές τις επιλογές, είτε πρόκειται για τις κυβερνητικές, είτε τις δήθεν αντιπολιτευτικές δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ, είτε διαφόρων οπορτουνιστικών σχημάτων, είμαστε αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα παρακαταθήκη στους αγώνες, έχοντας και την πείρα με τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα το προηγούμενο διάστημα σε σωματεία του κλάδου (ΣΜΤ, ΣΕΤΗΠ) και σε επιστημονικούς συλλόγους μηχανικών. Ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες. Πάμε δυνατά για την ανατροπή», υπογράμμισε.

Κάλεσε, μέχρι τις εκλογές, να δυναμώσει η προσπάθεια για να φτάσουν τα ψηφοδέλτια της «Πανεπιστημονικής», αλλά και του ΚΚΕ σε πολύ περισσότερο κόσμο που προβληματίζεται και αγωνιά, με τη θετική πείρα και όλων των προηγούμενων αναμετρήσεων, καταλήγοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι θετικές διεργασίες στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων και στον κλάδο, για να δυναμώσει η συνολική προσπάθεια ανατροπής.

Στον ρόλο των παρατάξεων που βρίσκονται στη Διοίκηση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των μηχανικών, αλλά και σε σύγκρουση πολλές φορές και με τη δημοτική αρχή της Πάτρας και τη θέληση του λαού της πόλης, όπως για τα θέματα διέλευσης του τρένου, των εγκαταστάσεων αποθήκευσης LNG, της έλευσης του φυσικού αερίου κ.ά., αναφέρθηκε από την πλευρά του νωρίτερα και ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Μετά τις παρεμβάσεις ακολούθησαν πλούσιος διάλογος και συζήτηση για θέματα του κλάδου αλλά και πέραν αυτού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ