Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Το ΚΚΕ με συνέπεια απέναντι στην πολιτική της «πράσινης μετάβασης»

Περιοδεία στα ορυχεία και τους ΑΗΣ Κοζάνης πραγματοποίησε η Τίνα Κουζιάκη

Στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της Κοζάνης έφτασε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη, στο Νότιο Πεδίο, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V. Σε κάθε σταθμό, κάλεσε τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να ενισχυθούν την επόμενη μέρα οι αγώνες και οι διεκδικήσεις τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκε η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» - απολιγνιτοποίησης με τις συνέπειές της στον λαό ειδικά στην περιοχή, τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ακρίβειας, η κατάσταση του συστήματος Υγείας στην περιοχή, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πόλεμο.

Η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματά τους και αντιμάχεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι μία βάρβαρη, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική.

Είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» - απολιγνιτοποίησης, που για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας και των κατασκευών καταδικάζει τον λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια, τη μετανάστευση λόγω ανεργίας, την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ.

Επίσης ανέδειξε τις συνέπειες της πολιτικής αυτής στα δικαιώματα των εργαζομένων με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη δουλειά για μεγάλο μέρος των εργαζομένων χωρίς ΣΣΕ, την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων που θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.

Ολα αυτά τη στιγμή που ο όμιλος ΔΕΗ ΑΕ σπάει ρεκόρ κερδοφορίας και στοχεύει σε ηγετική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, γεγονός που αναδεικνύει ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στηρίζονται στη θυσία των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αλλά κυρίως μπαίνει μπροστά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, όπως έκανε και στην περιοχή, συμμετέχοντας και οργανώνοντας μεγάλους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ