Πέμπτη 16 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΥΕ
Δυναμώνουμε σε κάθε χώρο το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

«Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά το σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"», τονίζει σε ανακοίνωσή του για την επέτειο της Νάκμπα το ΠΑΜΕ, που σημειώνει ότι «απέναντι στο μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα οι λαοί δεν μένουν απαθείς. Κόντρα στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών, που έχουν βαμμένα τα χέρια με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, οι λαοί ξεσηκώνονται σε όλο τον κόσμο φωνάζοντας λευτεριά στην Παλαιστίνη!». Υπογραμμίζει δε ότι καθόλου τυχαία «οι υποστηρικτές του κράτους - δολοφόνου προχωρούν σε συλλήψεις και διώξεις συνδικαλιστών, αποβολές φοιτητών, λάσπη και συκοφαντίες για να κρύψουν την αλήθεια και να κάμψουν αυτό το τεράστιο, παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης», αλλά «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους».

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι με τις εξελίξεις «αποκαλύπτονται γι' ακόμη μια φορά η υποκρισία και ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ ως ένωσης του κεφαλαίου κατά των λαών. Η επιλεκτική και ψευδεπίγραφη ευαισθησία της για τον λαό της Παλαιστίνης καταρρίπτεται στην πράξη από την αναγόρευση του Ισραήλ σε στρατηγικό εταίρο και από το γεγονός ότι ενώ μιλάει για "ευρωπαϊκά ιδεώδη" (...) στην πραγματικότητα δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μπει ένα τέλος στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, δεν βάζει βέτο, καταψηφίζει κάθε πρόταση που αποβλέπει σε οποιαδήποτε ουσιαστική λύση».

Προσθέτει δε ότι χρειάζεται «να καταδικαστεί στη λαϊκή συνείδηση το επιχείρημα του "αντισημιτισμού", με το οποίο το Ισραήλ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι από κοντά η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού επιχειρούν να αμαυρώσουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο κατάφωρα άδικος πόλεμος».

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες, στα παιδιά, στον λαό της Παλαιστίνης και βροντοφωνάζουμε: Με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά!». Καταδικάζει «το κράτος του Ισραήλ που αφήνει χωρίς νερό, τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, στέγη τον λαό της Γάζας» και καλεί «να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η πάλη» για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ