Πέμπτη 16 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ
Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ που θα αντιπαλεύει στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Ξεχωριστή η εκδήλωση στην Καλλιθέα για την 9η Μάη

Τιμώντας τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση τη Δευτέρα στην πλατεία Δαβάκη, με θέμα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό απέναντι στην ΕΕ της παραχάραξης της Ιστορίας, της βαρβαρότητας που γεννά τον φασισμό».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Εδώ στην Καλλιθέα, στην πόλη όπου υπάρχει το Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, τιμάμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τον ήρωα σοβιετικό λαό, τον Κόκκινο Στρατό, το ΚΚ των μπολσεβίκων που ήταν επικεφαλής και καθοδηγητής αυτού του τιτάνιου αγώνα!

Τιμάμε τους αγώνες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, που έσωσαν τον λαό από την πείνα, έδωσαν ηρωικές μάχες, απελευθέρωσαν μεγάλες περιοχές της χώρας, με αιμοδότη και οργανωτή το ΚΚΕ!

Υψώνουμε περήφανα το κόκκινο λάβαρο με το σφυροδρέπανο, που καρφώθηκε στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος στο Βερολίνο, σηματοδοτώντας τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (...)

79 χρόνια μετά, τα επιτελεία του συστήματος επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που γράφτηκε με το αίμα των λαών.

Η ΕΕ έχει βαφτίσει την 9η Μάη, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, "Μέρα της Ευρώπης". Εχει κάνει επίσημη πολιτική της τον αντικομμουνισμό, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, την αισχρή και ανιστόρητη θεωρία των άκρων. Σε χώρες - μέλη της ΕΕ ξηλώνονται αντιφασιστικά μνημεία, απαγορεύονται τα Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, τιμώνται ως ήρωες οι συνεργάτες των ναζί! (...)

Παρ' όλα αυτά, η 9η Μάη είναι εδώ για να μας θυμίζει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, να νικήσει τον καπιταλισμό, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Αυτό το ξέρουν και οι αντίπαλοί μας. Γι' αυτό χτυπάνε το παρελθόν, στοχεύοντας στο μέλλον, στις νεότερες γενιές, που δεν έχουν άμεση ιστορική μνήμη ή γνώση για τα γεγονότα.

Καλά κάνουν και φοβούνται, λέμε εμείς.

Οσες απαγορεύσεις κι αν βάλουν στην ΕΕ της δήθεν "δημοκρατίας", όσο χρήμα και να διαθέσουν για βρώμικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα, ό,τι γράφτηκε με αίμα δεν σβήνει με βρώμικο μελάνι.

Εδώ υπάρχει ΚΚΕ και ΚΝΕ. Εδώ θα υψώνουμε νέα αντιφασιστικά - κομμουνιστικά μνημεία, όσο στην υπόλοιπη ΕΕ τα ξηλώνουν.

Εδώ θα τιμάμε τους λαϊκούς αγωνιστές, το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τον ΔΣΕ, και θα κυνηγάμε τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους. Εδώ υπάρχει εργατικό - λαϊκό κίνημα που δεν θα τους αφήσει να χύνουν το δηλητήριό τους.

Εδώ υπάρχει ΚΚΕ και θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, που από τη μια προσκυνούν την ΕΕ, η οποία έχει κάνει σημαία της τη θεωρία των "δύο άκρων", και από την άλλη μυξοκλαίνε για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί; (...)

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το αστικό κράτος και οι νόμοι του όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τον φασισμό, αλλά πολλές φορές του συμπεριφέρονται με το "γάντι", όταν την ίδια στιγμή επιφυλάσσουν διώξεις και καταστολή για τους εργαζόμενους και τη νεολαία που αγωνίζεται. Ουδέποτε το καπιταλιστικό κράτος θέλησε πραγματικά να αντιμετωπίσει τον φασισμό - ναζισμό, αφού αυτός είναι σάρκα από τη σάρκα του, δικό του παιδί.

Και γι' αυτόν τον λόγο στις ευρωεκλογές χρειαζόμαστε ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, που θα αντιπαλεύει στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Στην ΕΣΣΔ ζήσαμε και γαλουχηθήκαμε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Μίλησε επίσης η Ρούλα Ελευθεριάδου, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας και μέλος του ΓΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, υπογραμμίζοντας:

«Εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια των αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και οι Ελληνες της Σοβιετικής Ενωσης ποντιακής καταγωγής, ζήσαμε και γαλουχηθήκαμε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ζήσαμε τον σοσιαλισμό, γευτήκαμε τα πλεονεκτήματά του και συνεισφέραμε στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Οι σοσιαλιστικές χώρες μας αγκάλιασαν, μας έδωσαν εφόδια, μόρφωση, προστασία της υγείας μας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, και ζήσαμε εκεί χωρίς το άγχος πώς θα καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Ζήσαμε ειρηνικά, όλες οι εθνότητες μεταξύ μας, σε συνθήκες ασφάλειας για όλους. 33 χρόνια μετά τις ανατροπές, οι Ελληνες ποντιακής καταγωγής της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, βιώνουμε τις μεγάλες δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια, την καθήλωση μισθών και συντάξεων, με τους πλειστηριασμούς. Καταδικάζονται στη φτώχεια οι ηλικιωμένοι μας με τα πενιχρά επιδόματα του ΟΓΑ. Το ελληνικό κράτος μας οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα δάνεια και να κινδυνεύουμε να χάσουμε τη μοναδική μας κατοικία. Τα άλλα κόμματα απορρίπτουν στη Βουλή τις τροπολογίες που καταθέτει το ΚΚΕ για να σώσουμε τα σπίτια μας. Αυτή είναι η αλήθεια!

Σήμερα, από το βήμα της συγκέντρωσής μας, καλούμε τους συμπατριώτες μας να καταδικάσουν την ΕΕ, τη φυλακή των λαών, του αντικομμουνισμού, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας στα μέτρα του ιμπεριαλισμού, την ΕΕ των κρίσεων, της φτώχειας για τους λαούς».

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε, από το μουσικό συγκρότημα «Καλίνκα» του συλλόγου Ελληνο-Ρώσων Emigrant με τραγούδια του Κόκκινου Στρατού.

Στο τέλος της εκδήλωσης η πρόεδρος του συλλόγου Ολγα Ιβάνοβα ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την πρόσκληση και την καλή συνεργασία. Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα μέλη του συλλόγου Emigrant κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Αρμενία, όπου εκεί οι λαοί ζούσαν αδελφωμένοι για πολλά χρόνια. Η ίδια ως Ουκρανή ευχαρίστησε το ΚΚΕ που έχει διαλέξει τη σωστή πλευρά της Ιστορίας στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι είναι το μόνο κόμμα που έχει το θάρρος να σταματήσει το τρένο στην Αλεξανδρούπολη που μετέφερε όπλα στην Ουκρανία για να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός, ανάμεσά τους και παιδιά. Τέλος, καταδίκασε την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους ομογενείς στην Ουκρανία, για το κλείσιμο του ελληνικού σχολείου στη Μαριούπολη, αναφέροντας ότι το μόνο που έκανε ήταν να φιλοξενήσει τον Ζελένσκι και τους Αζόφ στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ