Τετάρτη 8 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Εξοργιστικό «πλυντήριο» στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Σε σεμινάριο «υψηλού ξεπλύματος» του κράτους - δολοφόνου μετείχε χθες η ελληνική κυβέρνηση, την ημέρα ακριβώς που ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Ράφα και αφού πρώτα τη βομβάρδιζε για μέρες, έχοντας εγκλωβίσει σε ένα μικρό κομμάτι γης 1,5 εκατ. Παλαιστίνιους και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά.

Συγκεκριμένα, χθες ξεκίνησε στα κεντρικά της ΕΕ το «15ο Σεμινάριο Υψηλού Επιπέδου ΕΕ - Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού»! Στην εκδήλωση - «πλυντήριο» για τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους δεν παρευρέθηκε αλλά χαιρέτισε διαδικτυακά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ενώ εκ μέρους της ΕΕ την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς (στέλεχος της ΝΔ). Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθηκε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Τα κοντέρ της αθλιότητας έσπασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αφού πρώτα στάθηκε στο πλευρό του κράτους - δολοφόνου και αφού ο πρόεδρός του κανόνιζε προ μηνός ραντεβού στις ΗΠΑ με τα αιματοβαμμένα ισραηλινά λόμπι, είδε ...απουσία της ΕΕ και της «διεθνούς κοινότητας» ενώ η αιματοχυσία στη Γάζα γίνεται με τις δικές τους πλάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την ΕΕ και όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους «να εγκαταλείψουν τη στάση επιλεκτικής αφωνίας και να παρέμβουν προκειμένου να επιτευχθεί άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός». Καταγγέλλει ακόμα την κυβέρνηση ότι αντί να δράσει ως «αξιόπιστος μεσολαβητής μεταξύ των δύο πλευρών» δρα «υπό τη λογική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης, θυσιάζει την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η πολιτική βεβαίως που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ίδια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγόρευσε σε προνομιακό συνομιλητή του το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τον «Μπίμπι», όπως χαϊδευτικά έλεγαν οι υπουργοί του (και όσοι σήμερα βρίσκονται στη Νέα Αριστερά και καμώνονται τους «αλληλέγγυους» στον παλαιστινιακό λαό) τον σφαγέα Νετανιάχου, βαθαίνοντας την πολυεπίπεδη συνεργασία μαζί του ακόμα και σε στρατιωτικό επίπεδο και αρνούμενος να προβεί σε αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με υλοποίηση ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής. Σήμερα «πουλάει» συμπάθεια, υποστηρίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό «του δοκιμαζόμενου φίλου παλαιστινιακού λαού», όταν στην πράξη απέδειξε το αντίθετο.

Στο ίδιο μήκος κύματος για την επιδρομή του Ισραήλ στη Ράφα μίλησε χθες στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος, ζητώντας «καταλλαγή στη Γάζα» και προσθέτοντας ότι «η εντολή εκκένωσης της Ράφα και οι συνεχιζόμενοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί δεν κατευθύνονται στην εκτόνωσης της κρίσης», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «πρέπει οι όμηροι να επιστραφούν άμεσα από τη Χαμάς, που αυτήν τη στιγμή πλήττει τον παλαιστινιακό λαό και τα δίκαια αιτήματά του για κράτος, αλλά και να σταματήσει η εκατόμβη αμάχων από τις ισραηλινές δυνάμεις», εξισώνοντας εξοργιστικά θύτες με θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ