Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Στέκια και δραστηριότητες υποδέχτηκαν τους νέους επισκέπτες

«Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε και να νικάμε», το μήνυμα μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη δέσποζε στο Φοιτητικό Στέκι. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν ανταλλάσσοντας εμπειρία από τη μάχη αυτή που βρίσκεται μπροστά, από τους αγώνες που έδωσαν και καθημερινά δίνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Εκεί μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί την έκδοση της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Τι πανεπιστήμιο έχουμε ανάγκη σήμερα;» καθώς και το τεύχος του «Οδηγητή» με την Απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή μαθητών που είχαν το δικό τους Στέκι. Αφορμή συζήτησης αλλά και γεύση από τα Μαθητικά Φεστιβάλ που απλώνονται στη χώρα, αποτέλεσαν τα ταμπλό που καλούσαν: «Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Στέλνουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα και ελπίδας! Καταδικάζουμε την ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης».

Εκεί παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας που επιμελήθηκε η Μαθητική ΟΒ Καισαριανής της ΚΝΕ, ενώ τον δικό του χώρο γνωριμίας είχε το Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος».

Πλούσιες ήταν οι δραστηριότητες για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Δεν θα μπορούσε να λείψει και μια «γωνιά» αφιερωμένη στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ: Σε ένα τρισδιάστατο «50» τα παιδιά φιλοτέχνησαν τα δικά τους σχέδια εμπνευσμένα από το λογότυπο της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ, ανακαλύπτοντας παράλληλα πολλές πτυχές της ιστορίας και του χαρακτήρα του μεγαλύτερου νεολαιίστικου θεσμού.


Παράλληλα, τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών απασχολήθηκαν με παιχνίδια με φυσικά υλικά, με σκάμμα άμμου, με κατασκευές με χρώματα και πηλό κ.ά.




Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ