Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΣ
Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ θα μας είχαν τελειώσει το πρώτο εξάμηνο

RIZOSPASTIS

«Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί 4 χρόνια. Θα μας είχαν τελειώσει το πρώτο εξάμηνο. Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ και η αλληλεγγύη των εργαζομένων όλης της Ελλάδας».

Με αυτά τα λόγια, ο Γιώργος Κάζας, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, κάλεσε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Οπως ο ίδιος είπε, τα τελευταία 4 χρόνια τον δίδαξαν πολλά, περισσότερα από όσα έμαθε στα 30 χρόνια συνδικαλιστικής του δράσης με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτουμε μέρος της ομιλίας του στην εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αταλάντη τον περασμένο Μάρτη για τη ΛΑΡΚΟ:

«Ηταν Δεκέμβριος του 2019, που τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ έκαναν το πρώτο συλλαλητήριο, όχι με το υπάρχον ΔΣ, με άλλο ΔΣ. Ζητήσαμε στήριξη από όλα τα κόμματα.

Θυμάμαι τα λόγια του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος μας είχε πει: "Θα σας στηρίξουμε σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Ο,τι ζητήσετε από το ΚΚΕ θα είναι δίπλα σας. Ολοι οι κομμουνιστές της Ελλάδας θα στηρίξουν τον αγώνα της ΛΑΡΚΟ μέχρι τέλος".

Δεν υπήρξε συγκέντρωση, συλλαλητήρια που κάναμε στην Αθήνα, που να μη μας τα είχαν ετοιμάσει όλα.

Δεν είναι υπερβολή και κυριολεκτώ ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πολλά στελέχη του ΚΚΕ έχουν κάνει τη ΛΑΡΚΟ δεύτερο σπίτι τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί 4 χρόνια. Θα μας είχαν τελειώσει το πρώτο εξάμηνο. Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ και η αλληλεγγύη των εργαζομένων όλης της Ελλάδας.

Είμαι περήφανος για την επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Καλώ όλους τους συναδέλφους στη ΛΑΡΚΟ, όλους τους συνδημότες του δήμου Λοκρών τώρα στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν ΚΚΕ για έναν και μόνο λόγο: Γιατί εκτός που το έχω δει εγώ προσωπικά πώς λειτουργεί και είχα άλλες ιδέες, είναι οι μόνοι που μπαίνουν μπροστά στον αγώνα και δεν είναι τυχαία η επίθεση που έγινε τώρα τελευταία στο ΚΚΕ απ' όλα τα ΜΜΕ. Γιατί κατάλαβαν ότι όλους τους αγώνες των εργαζομένων τους στηρίζει το ΚΚΕ.

Σύντροφε Δημήτρη, αγαπητά στελέχη του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σας νιώθουμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας δικούς μας ανθρώπους, δεν σας βλέπουμε σαν μουσαφίρηδες, ότι ήρθατε να μας βγάλετε μια προεκλογική ομιλία, σας έχουμε εδώ 4 χρόνια και εύχομαι να ανεβάσει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του στις ευρωεκλογές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας, σάρκα απ' τη σάρκα σας, ψυχή απ' την ψυχή σας»(2024-04-18 00:00:00.0)
Μονόδρομος και επιλογή ευθύνης η συμπόρευση των Ελλήνων της διασποράς με το ΚΚΕ(2024-04-02 00:00:00.0)
Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση(2024-03-09 00:00:00.0)
Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βαρίδι, είναι θησαυρός, πάρτε το έκτρωμα πίσω!(2022-06-15 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!(2022-02-15 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ δεν έλειψε λεπτό από το πλευρό τους(2020-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ