Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
1Η ΜΑΗ 2024
ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Την Κυριακή ο εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου προς τιμήν των 200 κομμουνιστών

Στις 8 π.μ. από το ΜΠΛΟΚ-15 η αφετηρία

Την Κυριακή 28 Απρίλη πραγματοποιείται ο εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου από το Χαϊδάρι μέχρι την Καισαριανή, με διοργανωτές τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για πρωτοβουλία τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά και στη θυσία των 200 κομμουνιστών εκτελεσμένων ηρώων από τους ναζί την 1η Μάη του 1944.

Ο αγώνας δρόμου γίνεται με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από το κτίριο των μελλοθάνατων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «Καραϊσκάκη Α'» και θα τερματιστεί στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τόπο των εκτελέσεων. Τα Εργατικά Κέντρα έχουν καλέσει τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αθλητικούς και άλλους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος.

Η διαδρομή είναι 14 χιλιομέτρων και ακολουθεί τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια, για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές που στη διάρκεια της Κατοχής κρατούνταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ