Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ολοι στον αγώνα για «να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ»

«Το έγκλημα δεν θα περάσει. Η ΛΑΡΚΟ δεν θα κλείσει. Η τσιμινιέρα θα καπνίσει ξανά»: Αυτό το αποφασιστικό μήνυμα στέλνουν οι μεγάλες και συγκινητικές στιγμές αγώνα και αλληλεγγύης που εκτυλίσσονται και σε αυτήν τη φάση της σκληρής και μακρόχρονης αναμέτρησης που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους.

Στιγμές αγωνιστικής ανάτασης για τη συνέχιση του αγώνα, με περισσότερη δύναμη και αντοχή, με μεγαλύτερη ενότητα, με ακόμη πιο πλατιά έκφραση αλληλεγγύης και επόμενο μεγάλο σταθμό την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, οπότε εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από το εργοστάσιο της Λάρυμνας θα διαδηλώσουν στη Λαμία.

Μια γροθιά, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι συνάδελφοί τους, σωματεία και φορείς από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα, έχοντας ως όπλο τον αγώνα τους και την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, αποδεικνύουν ότι μετά από 4 χρόνια σκληρού αγώνα παραμένουν ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και αποφασισμένοι να συνεχίσουν να παλεύουν για την εργασία τους, για τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών τους.

Παρά τις βρώμικες επιθέσεις, τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς, τις παγίδες και το κλίμα μοιρολατρίας που καλλιεργούν η κυβέρνηση και μηχανισμοί της, οι εργαζόμενοι τόσο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας όσο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραμένουν όρθιοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ολους αυτούς που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και θέλουν να τη μετατρέψουν σε παλιοσίδερα για σκραπ, που πετούν εξειδικευμένους μεταλλεργάτες και τεχνίτες στο ταμείο ανεργίας και στα προγράμματα φτώχειας, που ξεσπιτώνουν οικογένειες, οδηγούν στον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό ολόκληρες περιοχές.

Ο «Ριζοσπάστης», συνεχίζοντας να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καταγράφει σε αυτό το ειδικό αφιέρωμα τους μεγάλους σταθμούς του αγώνα τους αυτήν τη νέα φάση της σκληρής αναμέτρησης. Παράλληλα, παραθέτει απόσπασμα της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση του Κόμματος στην Αταλάντη, φωτίζοντας μέσα από το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ το ποιος πληρώνει τις συνέπειες των κατευθύνσεων της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ