Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Αύριο η μεγάλη συναυλία με την Μ. Φαραντούρη και την Φ. Βελεσιώτου

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη συναυλία με τις Μαρία Φαραντούρη και Φωτεινή Βελεσιώτου, που διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. από κοινού με τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και ΟΑΕΕ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που πραγματοποιεί καθημερινές ενημερώσεις.

Μπροστά και στην Πρωτομαγιά, το Εργατικό Κέντρο τονίζει πως «όλοι αυτοί οι αγώνες της οργανωμένης εργατικής τάξης, το αίμα που έχυσαν τόσοι εργάτες, δεν πήγαν χαμένα!» και καλεί ταυτόχρονα σε μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Απρίλη από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας θα προχωρήσει σε μεγάλη περιοδεία και συζήτηση με Ελληνες και μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα και στη Δυτική Αχαΐα, «στα φραουλοχώραφα της οργής, όπου χιλιάδες εργάτες αδέρφια μας δουλεύουν ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας και ζώντας μέσα σε νάιλον για να θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματίες, με την ανοχή κυβέρνησης και πρεσβειών», όπως επισημαίνει.

Τη Δευτέρα 29 Απρίλη στις 9 π.μ., προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Πάτρα, απαιτώντας άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας, προστασίας της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες «για να μη θρηνούμε σχεδόν κάθε μέρα και έναν νεκρό συνάδελφό μας, όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα», όπως τονίζει.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει επίσης την εκδήλωση του Συνδικάτου Οικοδόμων για την Πρωτομαγιά, την Τρίτη 30 Απρίλη στις 8 μ.μ., που θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ