Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Αντιιμπεριαλιστικός και ταξικός γιορτασμός

Μπροστά στη φετινή Πρωτομαγιά τα ταξικά συνδικάτα έχουν ήδη βάλει τις μηχανές στο φουλ, με σκοπό να πάρει αντιιμπεριαλιστικά, διεθνιστικά, ταξικά, ενωτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά, με ανοιχτό το μέτωπο στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η προετοιμασία της πρωτομαγιάτικης απεργίας έχει ήδη ξεκινήσει από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με κατά τόπους συσκέψεις με συνδικάτα και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, συνεχίζει το κάλεσμα στα συνδικάτα ώστε να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις σε χώρους δουλιάς και γειτονιές, προβάλλοντας τα σημερινά σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων που απαντούν στις δικές τους ανάγκες και όχι του μεγάλου κεφαλαίου.

Συσκέψεις

Αύριο Πέμπτη 10 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων θα γίνει σύσκεψη στην Αθήνα με θέμα: «Τα μέτρα προετοιμασίας για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα» στην οποία έχουν καλεστεί οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των Επιτροπών Αγώνα και των Συντονιστικών Επιτροπών που μετέχουν στο ΠΑΜΕ.

Την ίδια μέρα σύσκεψη διοργανώνεται από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου, ενώ η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ Εύβοιας έχει καλέσει σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της Πανευβοϊκής Ομοσπονδίας στην πλατεία Τζαμιού (πρώην υπουργείο Συγκοινωνιών).

Σήμερα, σύσκεψη διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της πόλης, οι Επιτροπές Ειρήνης, οι δήμοι και οι δημοτικές κινήσεις της πειραιώτικης περιφέρειας και όλοι οι μαζικοί φορείς.

Επίσης, σήμερα σε σύσκεψη έχει καλέσει συνδικαλιστές και εργαζόμενους η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Ακόμα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σήμερα πραγματοποιούνται συσκέψεις: Σε Καβάλα, στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Ξάνθη στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα «Δημόκριτος», Λιβαδειά στις 4.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, την Πέμπτη 10 Απρίλη συσκέψεις θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη, στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αθηνά» και στην Κομοτηνή στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ανατόλια». Τέλος, το Σάββατο 12 Απρίλη σύσκεψη θα γίνει στη Λαμία στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και τη Δευτέρα 14 Απρίλη στη Φωκίδα στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αμφισσας.

Στο Ηράκλειο, καλούνται όλες οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις των σωματείων, οργανώσεων και Επιτροπών Αγώνα, που μετέχουν στο ΠΑΜΕ σε σύσκεψη για την οργάνωση και καλύτερη προετοιμασία, της 1ης Μάη, την Πέμπτη 10 Απρίλη στις 8.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, η σύσκεψη του ΠΑΜΕ γίνεται σήμερα, Τετάρτη 9/4, στις 8.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο. Χτες, Τρίτη 8/4, το απόγευμα αντίστοιχη σύσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org