Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ στο έκτακτο βοήθημα

Αρνητικός στην έκτακτη ενίσχυση των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, καθώς και στη χορήγηση επιδόματος για το Πάσχα, ήταν χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Λευτέρης Τζιόλας, απαντώντας στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Δημήτρη Τσιόγκα που μετέφερε στην αίθουσα το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι.

Με τη ...συνήθη φρασεολογία περί αναπτυξιακών προγραμμάτων επιχείρησε να απαντήσει ο Λευτέρης Τζιόλας, ο οποίος έκανε λόγο για «θυγατρική εταιρία του ΟΛΠ που θα κινήσει αναπτυξιακά προγράμματα», καθώς και για την «ειδική ρύθμιση χρεών σε ΙΚΑ και Δημόσιο, προκειμένου οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν», στην οποία, όπως είπε, προχώρησε η κυβέρνηση. Σημείωσε ότι στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών για την ανεργία εντάσσεται το μητρώο επιχειρήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι «πέρα από την τακτική επιδότηση της ανεργίας, υπάρχει επιπλέον το εποχιακό επίδομα ανεργίας», ενώ «τα τρία τελευταία χρόνια δόθηκε και έκτακτο βοήθημα».

«Πέρασαν πολλοί υπουργοί, πολλές φορές η κυβέρνηση έδωσε υποσχέσεις, αλλά δεν τις τηρήσατε», σχολίασε παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Τσιόγκας, θυμίζοντας ότι «γύρω από τη Ζώνη ζουν 40 χιλιάδες οικογένειες. Αυτό τον κόσμο τον έχετε στα αζήτητα» και προσθέτοντας πως «τα σωματεία της ζώνης και οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα», «ζητούν να δοθούν οι κατασκευές των πλοίων της ακτοπλοΐας των άγονων γραμμών» και «να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αντικατάστασης των μεσογειακών πλοίων». Τόνισε, τέλος, την ανάγκη για «έκτακτη οικονομική ενίσχυση με 630 ευρώ» για το Πάσχα, μεταφέροντας τα αιτήματα των σωματείων της ζώνης για «συνταξιοδότηση στα 60». Οσον αφορά τις «ενεργητικές πολιτικές», που ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι έχουν εφαρμοστεί αποτυχημένα και αλλού σημειώνοντας ότι «ταΐζετε τους αεριτζήδες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ