Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναβρασμός στην Υγεία
  • Κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ και των Νοσοκομείων «Μεταξά» και Κρατικό Νίκαιας
  • Τρεις Επίκαιρες Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για την εκρηκτική κατάσταση στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών

Οι κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται σε ορισμένους τομείς του δημόσιου συστήματος Υγείας αποτυπώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα όσο και στην παροχή υπηρεσιών προς τους δικαιούχους.

Ετσι σήμερα ξεκινούν στάσεις εργασίας 2,5 ωρών στο τέλος του πρωινού και απογευματινού ωραρίου οι γιατροί του ΙΚΑ, καθώς η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει εδώ και δύο χρόνια για τη μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχων που εργάζονται χωρίς καμιά υγειονομική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Οι στάσεις εργασίας που αποφασίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας των γιατρών (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) θα επαναληφθούν την Παρασκευή, ενώ στις 17 και 18 Απρίλη θα γίνει 48ωρη απεργία.

«Μεταξά» και Κρατικό Νίκαιας

Την κήρυξη τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας 8-11 π.μ., από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, αποφάσισαν, χτες, οι γιατροί του Νοσοκομείου «Μεταξά». Χτες πραγματοποίησαν εξάωρη στάση εργασίας (9πμ-3μ.μ.), διαμαρτυρόμενοι για το νέο πρόγραμμα εφημεριών που η διοίκηση θέλει να εφαρμόσει από την 1η Απρίλη. Το πρόγραμμα αυτό, όπως κατήγγειλαν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, έχει καταρτιστεί με βάση τα μειωμένα κονδύλια που θέλει να διαθέσει η διοίκηση για τις εφημερίες και όχι τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου, όπως αυτές ορίζονται κάθε φορά από τους διευθυντές των τμημάτων και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (8:30 π.μ. - 11:30 π.μ.) πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Διεκδικούν άμεση νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι πρακτικοί νοσοκόμοι που απέκτησαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος βοηθών νοσηλευτών να ενταχθούν στη ΔΕ κατηγορία και την άμεση ένταξη στον οργανισμό του παιδικού ξενώνα.

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις του ΚΚΕ

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, εξαιτίας της διακοπής χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, ως αποτέλεσμα της αντίδρασης των φαρμακοποιών στη μη τήρηση των συμβατικών οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους απέναντί τους, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή.

«Είναι γεγονός ότι και το ύψος των συμβάσεων είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι καθυστερήσεις συχνές. Συνεπώς το κράτος και η κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτό», τονίζει ο βουλευτής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Π. Κοσιώνης με Επίκαιρες Ερωτήσεις επισημαίνουν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και στο ΕΚΑΒ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων.

Οι βουλευτές αναφέρονται αναλυτικά στα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ικανοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ