Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ
Κινητοποίηση σήμερα στη Γιάννουλη

Σύσκεψη αύριο στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σύσκεψη συντονισμού για τη συνέχεια του αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση από τις φονικές πλημμύρες πραγματοποιούν αύριο στο Εργατικό Κέντρο οι Επιτροπές Αγώνα Πλημμυροπαθών Λάρισας, ενώ σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ.μ. θα γίνει νέα κινητοποίηση των πλημμυροπαθών στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης.

«Δεν θα τους περάσει», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι επιτροπές των πλημμυροπαθών προς κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμους, αν σκοπεύουν να δουν τους πλημμυροπαθείς να συνηθίζουν την άσχημη κατάστασή τους, να απογοητεύονται και να παραιτούνται! Η οργή είναι μεγάλη, διότι το κράτος τους θυμάται όταν είναι να εισπράξει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ!

Σε ανακοίνωση ενόψει της σύσκεψης σημειώνεται πως «η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στον δρόμο».

Ηδη στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης οι πλημμυροπαθείς προχωρούν σε νέα κινητοποίηση για 100% αποζημιώσεις. Σχεδόν 8 μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα, 930 λαϊκές οικογένειες παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους, αφού οι ζημιές που υπέστησαν τα ισόγεια διαμερίσματα και τα υπόγεια με ό,τι υπήρχε μέσα αποθηκευμένο, είναι πενταπλάσιες σε κόστος από τα 1.200 έως 6.600 ευρώ αρωγή που έλαβαν οι πλημμυροπαθείς.

Μάλιστα, λόγω των πενιχρών αποζημιώσεων από τα 300 περίπου ισόγεια διαμερίσματα, το 75% περίπου δεν κατοικούνται, αφού οι ιδιοκτήτες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τον εξοπλισμό για να τα ξανακατοικήσουν ή φοβούνται ότι μπορεί να ξαναπνιγούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ