Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγώνας δρόμου για να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια...

...με παρτενέρ τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε έναν αγώνα δρόμου για να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησής του επιδίδεται ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Πολίχνη, επιστράτευσε ξανά τα κάλπικα διλήμματα στον λαό λέγοντας ότι «πρέπει την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές η κυβέρνηση να είναι ισχυρή και σταθερή» για «να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε στην Ευρώπη με την αυτοπεποίθηση και με τη σιγουριά που απαιτείται».

Σε μια κούφια αντιπαράθεση με τον... τέλειο παρτενέρ, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητάει πρόωρες εκλογές, πρόβαλε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας και είπε: «Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Επιδόθηκε δε και σε ολίγο από πατριδοκαπηλία για να ψαρέψει ψήφους από τα δεξιά της ΝΔ καλώντας τους ψηφοφόρους να σκεφτούν, «ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες; Αυτοί που έχουν εύκολο τον πατριωτισμό στα λόγια ή αυτοί που υπερασπίζονται την πατρίδα με πράξεις;». Και παρουσίασε τις εξοπλιστικές δαπάνες, τα «έργα και τις ημέρες» της ΝΔ που μπλέκουν τη χώρα ακόμα περισσότερο στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και κάνουν τον λαό στόχο, όλα όσα βέβαια υπερασπίζονται και τα λοιπά μορφώματα τύπου Βελόπουλου. Ακόμα πρόβαλε την πολιτική στο Μεταναστευτικό, με τους φράχτες, την καταστολή και το νέο κατάπτυστο Σύμφωνο Μετανάστευσης που οδηγεί σε διαδρομές θανάτου τους ξεριζωμένους από τα κυκλώματα, λέγοντας ότι τάχα «σήμερα τα σύνορα φυλάσσονται και δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος θα μπαίνει παράνομα στη χώρα».

Από αυτήν την εργατική - λαϊκή γειτονιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, είχε ακόμα το θράσος να αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού που εξανεμίζεται από την πολιτική της ακρίβειας, πριν φτάσει στην τσέπη και επανέλαβε ότι στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει στα 950 ευρώ.

Αναφέρθηκε ακόμα σε χιλιοειπωμένα έργα, όπως το πάρκο του Παύλου Μελά, το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο που θα γίνει στο στρατόπεδο «Καρατάσιου», το νέο περιαστικό πάρκο το οποίο γίνεται με ιδιωτική χρηματοδότηση, για να διαφημίσει ότι δημιουργούνται κατά μεγάλο βαθμό χάρη σε ευρωπαϊκούς πόρους, κρύβοντας ότι ο λαός τα έχει τριπλοπληρώσει και ότι αυτοί έρχονται με «αντάλλαγμα» νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ισχυριστεί πως «όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα», πάντα βέβαια για το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ίδιο μότο επανέλαβε και στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», όπου υλοποιούνται εργασίες ανακαίνισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ