Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Εκδήλωση - ημερίδα για την Υγεία

Ο σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» διοργανώνει εκδήλωση - ημερίδα το Σάββατο 20 Απρίλη και ώρα 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα, (ώρα προσέλευσης στις 4.30 μ.μ.) με θέμα:

«Σοσιαλισμός: Η αναγκαία απάντηση στα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Ιστορικό κεκτημένο της περιόδου σοσιαλιστικής οικοδόμησης και σύγχρονες απαιτήσεις για την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό».

Τις εισηγήσεις θα κάνουν οι:

-- Θανάσης Αθανασιάδης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα της ΣΔ Ρουμανίας, παθολόγος - ογκολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο: «Η ιστορική διαμόρφωση και εξέλιξη των συστημάτων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας»

-- Δημοσθένης Φιλιόπουλος, από το Ινστιτούτο Οδοντιατρικής Λβόφ της ΕΣΣΔ, οδοντίατρος: «Η οργάνωση της οδοντιατρικής περίθαλψης στην ΕΣΣΔ»

-- Χρήστος Ντίνας, από τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου «Κλημέντ Οχρίτσκι» Σόφιας, ΛΔ Βουλγαρίας, Βιοχημικός - κλινικός χημικός: «Η σχέση της βιομηχανίας φαρμάκου με τη δημόσια υγεία. Ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία. Ο σοσιαλισμός είναι η καλύτερη προφύλαξη»

-- Βασίλης Ζουμπουρλής, από τη Σχολή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου «J. E. Purkyne» της πόλης Μπρνο της ΣΔ Τσεχοσλοβακίας, Μοριακός βιολόγος, Διευθυντής Ερευνών Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών: «Διαλεκτική προσέγγιση των αιτιών των πανδημιών. Η αντιμετώπιση των επιδημιών στην ΕΣΣΔ - Το παράδειγμα της αντιμετώπισης της επιδημίας ευλογιάς»

-- Κώστας Κύρλας, από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου «Φεντερίκο ΙΙ» της Νάπολης Ιταλίας, καρδιολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο: «Ιατρική, μια διαλεκτική επιστήμη σε έναν ανορθολογικά δομημένο κόσμο. Θεωρητικές και πρακτικές πλευρές στην άσκηση της Ιατρικής στις σημερινές συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ