Σάββατο 30 Μάρτη 2024 - Κυριακή 31 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
Κερδίσαμε «μια ανάσα» για να συνεχίσουμε!

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού η απεργία στις 17 Απρίλη

Ολους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και στο μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μάρτη στην Αθήνα, και συνέβαλαν στην πίεση προς την κυβέρνηση για την ανανέωση των συμβάσεών τους, χαιρετίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές μας χαιρετίζουμε από καρδιάς τούς χιλιάδες συμπαραστάτες του αγώνα μας», αναφέρουν τα Σωματεία και συνεχίζουν:

«Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, σχολικές κοινότητες, ενορίες, εκλεγμένοι της Τοπικής Διοίκησης, κόμματα, απλοί εργαζόμενοι, όλες αυτές τις μέρες βοήθησαν να φέρουμε τα πάνω κάτω. Ο συντονισμός των φορέων των περιοχών γύρω από τη ΛΑΡΚΟ ήταν η κινητήρια δύναμη της επιτυχίας.

Καμία χάρη δεν μας έκανε η κυβέρνηση. Μέχρι χθες είχε αποφασίσει τη μη ανανέωση των συμβάσεων. Η πίεση που ασκήθηκε με τη συνολική καθημερινή δράση, και με κορύφωση το μεγαλειώδες, συγκλονιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα (σ.σ. 28/3) το απόγευμα, είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουμε "μια ανάσα" για να συνεχίσουμε.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι τις 12 Μαΐου και έναρξη διαλόγου την επόμενη βδομάδα. Με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό θα ακούσουμε τι θα μας πει. Με επιχειρήματα θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας, συλλογικά και μέσα από νέες Γενικές Συνελεύσεις θα αποφασίσουμε τον καθορισμό της στάσης μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ανάπτυξή της με τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν οι πόλεις και τα χωριά μας. Σας ευχαριστούμε.

Ολοι μαζί, με ενότητα και αποφασιστικά, συνεχίζουμε. Επόμενος σταθμός η πανελλαδική απεργία στις 17/4. Καλή αντάμωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ