Τρίτη 12 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μαζικό κίνημα η απάντηση στις φασιστικού τύπου επιθέσεις

Καταδικάστηκε φασιστοειδές που επιτέθηκε σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

«

Τις φασιστικού τύπου επιθέσεις τις αντιπαλεύεις μόνο με καθαρή γραμμή πολιτικής σύγκρουσης και με οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα παντού, στον δρόμο, στις κινητοποιήσεις, ακόμη και στις αίθουσες δικαστηρίων».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενο ένα από τα άτομα που είχαν επιτεθεί σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τον Οκτώβρη του 2021 στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης την ώρα που πραγματοποιούσαν εξόρμηση καλώντας σε αντιφασιστική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει τις επόμενες μέρες, έπειτα από τις φασιστικές επιθέσεις που είχαν προηγηθεί σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δικάστηκε 33χρονος ο οποίος καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή. Στις 19 Μάρτη δικάζεται και πάλι, μαζί με άλλους 4 που συμμετείχαν στην ίδια επίθεση.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας, Σόνια Μελανεφίδου και Δημήτρης Νταφόπουλος, στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν: «Κατά την αποδεικτική διαδικασία στο ακροατήριο αναδείχθηκαν από τους μάρτυρες κατηγορίας και από την υποστήριξη της κατηγορίας ο οργανωμένος και συντονισμένος τρόπος δράσης της ομάδας, μέλη της οποίας είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και έφεραν όπλα, ο απρόκλητος χαρακτήρας της επίθεσης, που στρεφόταν αδιακρίτως σε βάρος των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συμμετείχαν στην εξόρμηση, και η βιαιότητα που επιδείχθηκε κατ' αυτήν. Με άλλα λόγια, αναδείχθηκε το πολιτικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, το οποίο επιχειρούνταν να υποβαθμιστεί σε απλή παρεξήγηση ή διαπληκτισμό από την υπεράσπιση.

Το δικαστήριο, συγκλίνοντας με τη γραμμή της υποστήριξης της κατηγορίας και την ομόρροπη εισαγγελική πρόταση, καταδίκασε τον κατηγορούμενο για συναυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ενός παθόντος και για (ψυχική) συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλων δύο παθόντων, σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή.

Επίκειται στις 19 Μάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης νέα ποινική δίκη για τα γεγονότα της ίδιας μέρας του Οκτώβρη 2021, με κατηγορούμενους τον ίδιο και άλλα 4 άτομα που φέρεται ότι συμμετείχαν στην ίδια επίθεση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ