Τρίτη 12 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΣ. ΞΗΡΟΤΥΡΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ
Κάλεσμα προς όλους τους αριστερούς να δυναμώσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

RIZOSPASTIS

Είμαστε όλοι μαζί και σήμερα με ενθουσιασμό, αγωνιστικότητα, δύναμη και συντροφικότητα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ για την έναρξη των κινητοποιήσεών μας και των αγώνων μας στη νέα εκλογική μάχη των ευρωεκλογών. Για να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στις κάλπες και στους δρόμους της διεκδίκησης.

Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μαζί σας, όπως έκανα και στις εθνικές εκλογές, μετά την προσχώρησή μου στο ΚΚΕ πριν ενάμιση χρόνο.

Εχοντας μια μακρά, έντονη, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στον χώρο της Αριστεράς και τρεις θητείες στο Κοινοβούλιο, και αφού παρέμεινα τα τελευταία χρόνια ανένταχτη ενεργή πολίτης, παρακολουθώντας συστηματικά την πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας με βαθιά αγωνία, ανησυχία και προβληματισμούς για την πορεία της Αριστεράς, μιας Αριστεράς που την υπηρέτησα από τα παιδικά μου χρόνια, 6 ετών που πήγαινα στις φυλακές με την γιαγιά μου να δω τους φυλακισμένους θείους μου από την Εθνική Αντίσταση, μιας Αριστεράς που τελικά διαπίστωνα συνέχεια ότι όσο την πλησιάζεις είναι σαν τον ορίζοντα, απομακρύνεται. Και έτσι λοιπόν αυτήν την ανησυχία μου, γι' αυτή μου την ανησυχία, γιατί θέλω η Αριστερά να την πλησιάσουμε, να τη φτάσουμε, την πραγματική Αριστερά, και να προσφέρουμε στον λαό μας, πήρα με σθένος και ενθουσιασμό την απόφασή μου να συμπορευθώ μαζί σας, με το ΚΚΕ, που το θεωρώ τη μόνη δύναμη που με την αγωνιστικότητα, την εμπειρία, τη γνώση και την οργανωτική του ικανότητα, και πάνω απ' όλα με το ηθικό του πλεονέκτημα, μπορεί να εμπνεύσει όλους και όλες μας, όλες τις γενιές.

Να κάνω μία σύντομη αναδρομή. Η πενταετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις προσδοκίες του, άλλαξε πολύ μα τίποτα σχεδόν στο παλιό σύστημα του δικομματισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς δεσμεύτηκε στις επιλογές των μνημονίων.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση απογοήτευσε ακόμη περισσότερο και το μόνο που κατάφερε ήταν να καταρρεύσει στο 17% και να ενισχύσει την κυριαρχία της ΝΔ, που κέρδισε για δεύτερη θητεία τις εκλογές, για να συνεχίσει έτσι η ΝΔ τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να εκτοξεύσει την ακρίβεια και τη διαφθορά (...).

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τη χώρα και παγκόσμια, αναζήτησα τις δυνάμεις εκείνες της Αριστεράς που μπορούν να σταθούν απέναντι σε όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και να δημιουργήσουν μια συγκροτημένη μαζική γραμμή άμυνας και την προοπτική για τον λαό μας μίας άλλης κοινωνίας, με ισότητα, δικαιοσύνη και ευημερία. Γι' αυτό επέλεξα τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ (...).

Για μένα η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι μόνο μια βαθιά συναισθηματική και συνειδητή απόφαση, αλλά και μια ουσιαστική αγωνιστική στάση ζωής, για να συμβάλω στην αναγέννηση της ελπίδας, απαραίτητης για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις αντιλαϊκές πολιτικές, για το άνοιγμα, στις επερχόμενες γενιές, του δρόμου προς τον σοσιαλισμό και την πρόοδο.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, με σταθερά βήματα συμμετέχω στις πολιτικές και θεματικές εκδηλώσεις και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΚΚΕ, στο πλευρό των εργαζομένων και της νεολαίας, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.

Εχοντας έτσι και την τιμή να είμαι υποψήφια (...) στις εθνικές εκλογές. Ηταν μια μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω και να προσπαθήσω με την πολιτική μου εμπειρία, τον ενθουσιασμό και την αγωνιστικότητά μου για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί δίπλα στον λαό.

Είμαι χαρούμενη γιατί προσέθεσα ένα σημαντικό λιθαράκι στην αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ στην Α' και στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόμουν επί τρεις θητείες βουλευτής.

Τώρα ερχόμαστε σε νέα διλήμματα. Είχαμε πριν, στις εθνικές εκλογές, το δίλημμα σταθερότητα ή ακυβερνησία. Ποια σταθερότητα; Αυτήν τη σταθερότητα του Μητσοτάκη, που τη ζούμε όλοι σήμερα; Είναι τρομερή η κατάσταση στη χώρα. Και ποιος να την ανατρέψει; Δυστυχώς, με πόνο καρδιάς το λέω ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ πλέον με κανέναν πολιτικό όρο αυτήν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που θα μπορούσα να πω - και δεν μου αρέσει αυτού του είδους ο αντιπολιτευτικός λόγος - είναι ότι ζούμε μια φαρσοκομωδία, που έχει ακόμα πάρα πολλές πράξεις. Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί; Ποιος θα μπορέσει να βοηθήσει τον ελληνικό λαό; Και οι ευρωεκλογές, όπου συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, δεν είναι μόνο οι ευρωεκλογές για την Ευρώπη. Είναι ένας αγώνας για να μειώσουμε αυτήν την παντοδυναμία της ΝΔ, για να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από τα κόμματα του δήθεν σοσιαλιστικού χώρου, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, και να έρθουν προς το ΚΚΕ. Εγώ το βλέπω αυτό το ρεύμα και νομίζω ότι στις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το μήνυμά μας και τα πολλά μας προβλήματα και ενστάσεις που έχουμε με την ΕΕ, ο κόσμος θα έρθει στο ΚΚΕ για να εκφράσει ακριβώς αυτήν του την απογοήτευση, αυτήν του την αντίθεση από τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση και αντιπολίτευση των κομμάτων της χώρας. Μιας χώρας που αυτήν τη στιγμή πραγματικά ζει έναν πολύ μεγάλο αγώνα, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, για να σταθεί στα πόδια του, απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι σε όλα τα προβλήματα.

Ζούμε σε μία χώρα όπου, όπως και σε άλλες χώρες, υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση. Να υπάρχει από τη μια πλευρά ένας λαός, εκατομμύρια εργαζόμενοι ικανοί να δημιουργήσουν, με υψηλή εξειδίκευση, εμπειρία και ικανότητα. Να υπάρχει μια γενιά που έρχεται με ορμή, που παλεύει για τη μόρφωση, με όρεξη να δημιουργήσει, να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και όσα έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα. Και από την άλλη πλευρά να βρίσκεται μια «ελίτ» ανθρώπων, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, που όλη αυτήν τη δύναμη πασχίζουν να την περιορίσουν, να τη φρενάρουν, να την υποτάξουν μέσα στα πλαίσια του κέρδους τους. Που βλέπουν τις νέες και τους νέους μόνο ως απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία για να πετύχουν την πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη, που βλέπουν τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων ως εμπόδιο για τα κέρδη τους.

Πάμε λοιπόν μαζί να αγωνιστούμε για να δυναμώσει πολύ το ΚΚΕ. Αυτό πρέπει να γίνει, γιατί είναι το μόνο κόμμα που απευθύνεται σε όλους μας, στις νέες και τους νέους, και τους λέει: Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες! Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαχητικό πνεύμα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ και στη Φωκίδα(2024-05-16 00:00:00.0)
Ολοι οι αριστεροί έχουμε μία επιλογή στις ευρωεκλογές: ΚΚΕ!(2024-03-07 00:00:00.0)
Βήμα πραγματικού απεγκλωβισμού η ενίσχυση του ΚΚΕ(2019-05-29 00:00:00.0)
Δημήτρης ΜΠΑΝΤΡΑΣ(2019-05-24 00:00:00.0)
Στήριξη στο ΚΚΕ και στο χτίσιμο του λαϊκού μετώπου(2004-06-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2004-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ