Τρίτη 12 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΡ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Αν δεν υπήρχε η δράση των κομμουνιστών, δεν θα υπήρχε αντίσταση στην αντεργατική πολιτική

RIZOSPASTIS

Πριν 10 μέρες βρεθήκαμε χιλιάδες στον δρόμο. Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία, στάθηκαν απέναντι σε μια εγκληματική πολιτική, που έχει θεό της το κέρδος.

Από περισσότερους εργαζόμενους κατανοείται ότι αν δεν υπήρχε ταξικό κίνημα, αν δεν υπήρχε η δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών μέσα στους χώρους δουλειάς, δεν θα υπήρχε υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν θα υπήρχε αντίσταση στην αντεργατική πολιτική, δεν θα υπήρχε πανεργατική πανελλαδική απεργία. Περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η υπεράσπιση της ζωής τους, των δικαιωμάτων τους, είναι ασυμβίβαστη με αυτήν την πολιτική.

Συνειδητοποιούν ότι για τα κέρδη των βιομηχάνων των τροφίμων και των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ πληρώνουμε πανάκριβα τα τρόφιμα. Οτι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κι αυτών που θέλουν την Ερευνα για τους δικούς τους σκοπούς, ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οτι για τα κέρδη αυτών που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και κρατικές ενισχύσεις, κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς στο Δημόσιο, αρνούνται να επαναφέρουν τα Δώρα που κόπηκαν, μας φέρνουν αντιμέτωπους με ιδιωτικοποιήσεις, απαξιώνουν τη δουλειά μας. Οτι γι' αυτά τα κέρδη στέλνουν τα παιδιά μας στον πόλεμο.

Γι' αυτό στις ανακοινώσεις μας, στα πανό μας, κυριάρχησε το σύνθημα που συγκλόνισε τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Αυτή η εγκληματική πολιτική, που εφαρμόζεται πιστά από την κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζεται και από όλες τις κυβερνήσεις των συμμάχων της Ελλάδας, που μαζί συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή είναι η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που καμία σχέση δεν έχει με την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Είναι λογικό ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής δεν χωράει η ανάπτυξη ενός συστήματος Υγείας που θα είναι δωρεάν, θα έχει επάρκεια προσωπικού και σύγχρονες υποδομές. Γι' αυτήν την πολιτική είναι παρωχημένη η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι αξιοπρεπείς μισθοί, οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Είναι απόλυτα συμβατές όμως οι παρακολουθήσεις, οι ποινικές διώξεις συνδικαλιστών, οι διαρροές προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού ενόψει ευρωεκλογών, η απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών.

Γι' αυτό, στις επερχόμενες ευρωεκλογές πρέπει να καταδικαστεί.

Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που μας εμπλέκουν στον πόλεμο της Ουκρανίας, όχι μόνο με δηλώσεις αλλά έμπρακτα, με αποστολή στρατιωτικού υλικού. Αυτούς που μας εμπλέκουν στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και μας καθιστούν στόχους αντιποίνων. Αυτούς που έχουν επίσημη πολιτική την εξομοίωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, εκτρέφοντας το αυγό του φιδιού, που ο ελληνικός λαός διαχρονικά έχει γνωρίσει την αποκρουστική του όψη.

Να το κάνουν στις 9 Ιούνη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, και καθημερινά στους χώρους δουλειάς, με συλλογική σκέψη, με συλλογική δράση και αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ