Παρασκευή 8 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
12 νεκροί με covid και 3 με γρίπη

12 άνθρωποι με covid έχασαν τη ζωή τους, ενώ 22 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων (βδομάδα 26 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου). Εγιναν επίσης 208 εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα δείχνει μείωση της κυκλοφορίας του ιού και στις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν. Το ίδιο διάστημα αναφέρονται 3 θάνατοι από γρίπη και 3 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Εξαρση κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε χτες στην Πάτρα μετά και το 3ο κρούσμα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου (το πρώτο δηλώθηκε στις 11/1/24) σε φοιτητή σε πανεπιστημιακή σχολή της πόλης. Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα, το τελευταίο δίμηνο έχουν δηλωθεί 12 κρούσματα της νόσου.

Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει επίσης ενημερώσεις των φοιτητών που φοιτούν στα τμήματα όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα και θα χορηγήσει χημειοπροφύλαξη στις στενές αλλά και τις ευρύτερες επαφές των κρουσμάτων, ενώ συστήνεται στοχευμένος εμβολιασμός των στενών επαφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ